Cheb: Nový kruháč pomůže Podhradu, město chce zlepšit dopravu (TV Západ)

Jako zjednodušení dopravní situace vnímá vedení chebské radnice chystaný krajský projekt kruhového objezdu v části Podhrad. Oživení zdejších průmyslových brownfieldů i výstavba nových hal totiž postupně zahušťují provoz na jihozápadním obchvatu města.

dezinfekce

„Ale na druhé straně přes Podhrad také jezdí o víkendech řada lidí do chatových osad na přehradě Jesenice. Takže ta zátěže je tady veliká a myslím si, že to to dopravní řešení už si to zasloužilo dávno. Nicméně jsme celí šťastný, že k němu dojde teď. A já jako občan Podhradu to mohu posoudit. Denně zde projíždím několikrát přes to místo, ale vidím, jak tady doprava pořád stoupá a to ještě není v plném provozu ten skladový areál,“ uvedl starosta Chebu Jan Vrba. 

Zprovoznění další kruhové křižovatky za 22 milionů korun, z větší části financované Evropskou unií, dopomůže také k plánovanému zokruhování dopravy ve městě. 

„Chebu chybí zokruhování dopravy. Kdo jede z jednoho konce na Chebu na druhý, tak musí projet centrem, což je samozřejmě špatně. A jeden z prvků, který by toto měl nahradit, je tzv. Červený most, což je most, který tady kdysi existoval. Je to most přes zhlaví železniční tratě tady na té straně směrem k Podhradu, který byl za války bombardován. A my se k tomu nějakým způsobem nebo existuje určitá koncepce se k tomu dopravnímu řešení vrátit a to by se naplňovalo rovněž tady přes ten kruhový kruhový objezd. Takže i z hlediska perspektivy je to pro nás vynikající řešení,“ dodal Vrba. 

Kruhová křižovatka u Podhradu má být hotová do konce listopadu letošního roku. Plány na vybudování mostu přes Háje jsou zatím v přípravné fázi. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy