Cheb: Oprava Dvořákovy je hotová, další ulice pokračují (TV Západ)

I v Chebu se o prázdninách pokračuje s velkoplošnými opravami silnic. Dokončena byla rekonstrukce části Dvořákovy ulice na Zlatém vrchu v úseku od ulice Severní po křižovatku s ulicí Okružní. Při akci za 5 milionů korun došlo kromě samotného položení nového asfaltového povrchu k výměně veřejného osvětlení.

dezinfekce

Doplněn byl chybějící chodník vpravo od vozovky ve směru k sídlišti.  

Již déle než měsíc probíhá i rekonstrukce Bezejmenné ulice u bývalého zahradnictví před mostem do Hájů. Původní panelka zde bude nahrazena klasickou asfaltovou vozovkou. První část rekonstrukce provádí developerské firma Steel Efect, která v minulosti odkoupila pozemek bývalého zahradnictví od města Cheb a podmínkou prodeje byla investice do Bezejmenné ulice. Druhou část za téměř 4 miliony korun pak financuje město. Hotovo by mělo být do konce letošního října.

Na konci července pak byly zahájeny další stavební úpravy části Písečné ulice v úseku od nedávno vybudovaného kruhového objezdu až k Pastýřské ulici. Investice za 6 milionů korun se počítá jak s opravou povrchu vozovky, tak úpravou křižovatky s Dragounskou ulicí včetně zřízení míst pro přecházení. 

U křižovatky s Dragounskou ulicí bude vyměněn povrch části chodníků, a to s ohledem na vzrostlý strom. Stavba má být hotova do konce listopadu letošního roku. V součinnosti s městskou investicí provádí společnost CHEVAK v uvedeném úseku Písečné ulice výměnu vodovodního řadu, aby se snížilo riziko pozdějších zásahů do nového asfaltového povrchu.

V rámci akce v této lokalitě dojde i k obnově a doplnění systému odvodnění, úpravě napojení Příčné ulice nebo doplnění vodorovného dopravního značení pro vymezení parkovacích pruhů.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy