Cheb: První MČR v atletice družstev ozdobily skvělé výkony (TV Západ)

Mistrovství České republiky v atletice družstev mužů a žen se poprvé uskutečnilo v chebském sportovním areálu na levém břehu řeky Ohře, a to v neděli 4. září. Program se rozběhl v 9 hodin ráno trval celých deset hodin. Český atletický svaz přenášel online stream na svém facebookovém profilu i Youtube kanále.

dezinfekce

V půl dvanácté proběhlo slavnostní zahájení za účasti starosty města Chebu Antonína Jalovce, předsedy Českého atletického svazu Libora Varhaníka a domácího zástupce, místopředsedy svazu Jacka Přibáně, který zároveň šéfuje chebskému atletickému klubu. 

"Věřím, že Cheb a organizátoři z SKP Union Cheb vám poskytnou odpovídající zázemí, se kterým budete plně spokojeni. Pokud jste místní, tak děkuji, že jste přišli a doufám, že společně vytvoříme atmosféru, ve které uvidíme špičkové atletické výkony. A pokud místní nejste a v Chebu jste třeba poprvé, tak si vás dovolím upozornit na to, že Cheb je minimálně stejně krásným městem, jako je krásný tento atletický ovál a jeho panorama s barokními hradbami a románskou Černou věží. Cheb rozhodně stojí za to nejen z hlediska sportu, ale určitě i z hlediska turistického, takže doufám, že z Chebu budete odjíždět nejenom naplněni atletickými zážitky, ale také s přesvědčením, že sem stojí za to se někdy vrátit. Přeji vám krásný a úspěšný den," pozdravil účastníky starosta Antonín Jalovec. 

Předseda Svazu vyjádřil také uznání městu za investice do stadionu včetně dobudování sektorů pro technické disciplíny. 

"Chtěl bych poděkovat městu Cheb za finanční podporu, která byla potřeba k tomu, aby tento závod tady mohl být, a aby tento stadion doznal změny včetně sektorů. Já jsem tady poněkolikáté a musím říci, že ten kolorit tady určitě přispěje k těm krásným výkonům, které nás bezesporu dnes čekají. Užijte si to," řekl mimo jiné Libor Varhaník. 

"Nejdřív mi dovolte, abych přivítal všechny diváky, kteří jsou buď tady z Chebu nebo z okolí. Vítám vás tady. Chtěl bych přivítat i všechny atlety a atletky, trenéry, funkcionáře – i vás vítám. Chtěl bych říci, že jsme obrovsky šťastni, že nám atletický svaz přidělil toto Mistrovství, hodně jsme na tom pracovali a snad už je to vidět, že to dopadne, předpokládám, že skvěle. Pan Libor Varhaník, předseda svazu nám dokonce přivezl i nádherné počasí, takže tady tomu nic nechybí. Dámy a pánové, bavte se celý dnešní den atletikou. Atletika je nádherný sport a já tímto považuji Mistrovství za zahájené," dodal Jacek Přibáň. 

Svátek atletiky ozdobilo množství skvělých výkonů české špičky ze zúčastněných družstev. Mužská i ženská družstva přivezly do Chebu oddíly - Dukla Praha, Škoda Plzeň, PSK Olymp Praha a SSK Vítkovice. Mužské týmy pak ještě VSK Univerzita Brno a AC TEPO Kladno, ženská družstva AK Olymp Praha a USK Praha. 

Chebský stadion za krásného počasí poprvé viděl skok o tyči, hod diskem, kladivem, vrh koulí, trojskok či skok do výšky. Výsledkovou listinu je možné zhlédnout na stránkách online.atletika.cz.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy