Cheb: Vedení města představilo priority pro nejbližší období (TV Západ)

Nové vedení města Chebu představilo na svém první tiskové konferenci priority pro nejbližší období. Shodují na vybraných investičních akcích, údržbě stávajícího majetku nebo nejdůležitější položce, kterou je sestavení rozpočtu na příští rok.

dezinfekce

"Před námi stojí velké úkoly. Dokončení lávky přes nádraží, to je investičně velmi náročná věc, takže to samozřejmě doděláme také. Stojí před námi i ta záležitost, že musíme nějakým způsobem řešit, což souvisí s cenami tepla, jsou personální záležitosti v TEREA, kde dochází ke změně spoluvlastníka," uvedl starosta Chebu Jan Vrba. 

Na příjmové stránce rozpočtu město nepočítá s navyšováním poplatků pro občany a firmy. 

"Daní z nemovitostí se zabývat nechceme a poplatky občanům zvyšovat nechceme, protože jejich přínos pro rozpočet není zas až tak zásadní a myslíme si, že občanům v této těžké době při vysoké inflaci a při vysokých nákladech životních, nemá cenu je ještě zvyšovat, ty jejich výdaje o tady ty položky," slíbil starosta. 

Meganápady se nezruší, jen se podle vedení z administrativních důvodů pozastaví na příští rok. 

"To má dva zásadní důvody. Jeden je ten, že se ty meganápady určitým způsobem nahromadily a zatěžují aparát městského úřadu s přípravou té realizace, to je jedna věc. A druhá věc – tím i vzniká větší tlak právě na rozpočet, navíc řada těch meganápadů se ukazuje podstatně dražší, než kolik se předpokládalo. Tak jsme to teď pozastavili tak, abychom ty věci narovnali, zajistili je v rozpočtu, to je jedna věc. A druhá věc je – buď v nich budeme pokračovat a možná posoudíme i jinou možnost participativního rozpočtu, protože ty možnosti jsou různé a nechceme občanům v žádném případě brát tu možnost zasáhnout do určité části tvorby rozpočtu," vysvětlil Vrba. 

Opravy a investice, které podle nového vedení je nutné urychleně řešit, je více. Příkladem je objekt bývalého Kulturního a společenského střediska KASS v Kamenné ulici, tedy projekt Dominikán.

"Tam bychom chtěli ty procesy urychlit, protože to považujeme za prvořadou záležitost. Chceme tam přemístit Základní uměleckou školu a je to památka, významná. A je to nádherný objekt a opravdu hodně chátrá, takže to byla naše priorita už předtím i našeho politického hnutí, například. Takže na tom budeme hodně trvat. Ale to jsou další věci, které se týkají majetku. Je to i například otázka zimního stadionu, do kterého proniká spodní voda a nemůže se pořádně využívat a taky se to neřeší. To také musíme vyřešit nějakým rozumným způsobem. A jsou tady i další věci, které prostě musíme dát do pořádku. Čeká nás hodně práce v tom," dodal starosta Jan Vrba. 

Další zásah si také vyžádá problém zatékání do Kulturního centra Svoboda. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 15.11.2022 19:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy