Karlovy Vary: Další část krajské cyklostezky povede skrz skálu (TV Západ)

Další úsek krajské cyklostezky Ohře se připravuje v ose Dalovice – Všeborovice – Šemnice. Namísto rušného úseku křížícího vytíženou dopravní komunikaci povede podél řeky a napojí se na již hotové úseky.

dezinfekce

"Jeden a půl kilometru bude stát 41,5 milionu korun. Jedná se o cyklostezku, která by měla vést od Dalovic až do Šemnice přes Všeborovice. A je to vlastně pokračování cyklostezky Ohře, té páteřní, kterou Kraj má podél řeky Ohře. Přede dvěma lety, tuším, byla zkolaudována část této cyklostezky v lese u Šemnice a teď bychom se chtěli vrátit zpátky směrem na Karlovy Vary, tzn. propojit to s tou hotovou částí k těm Dalovicím. Tento projekt, který zrovna teď projektuje, tak je přihlášen jako možnost čerpání dotačních programů v rámci ITI (ITI – Integrated Territorial Investments) Karlovy Vary. Ta částka, která byla řečena, tak samozřejmě mimo projektové dokumentace a té samotné investice, tak tam je počítáno, že půl milionu korun bude potom na udržitelnost projektu v těch následujících pěti letech, pokud budeme úspěšní v té dotaci a ta cyklostezka bude na tom svém, relativně krátkém, úseku, mít tunel, který bude zhruba 9 metrů, bude procházet skalním masivem a přes Vitický potok bude lávka, která má délku 18 metrů," popsal plánovaný úsek uvolněný člen Zastupitelstva Karlovarského kraje Pavel Čekan. 

Z toho by 85 procent měl kraj získat z Integrovaného regionálního operačního programu, zbývající finance by šly z krajského rozpočtu.

Po ukončení projektové přípravy se počítá se zahájením stavby počátkem příštího roku. Hotovo by mělo být na konci roku 2024. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy