Region: Kraj opět finančně přispěje orchestrům a divadlu (TV Západ)

Karlovarský kraj podpoří i v letošním roce individuální dotací trojici kulturních institucí. Po loňských 8,7 milionech korun dojde k navýšení.

dezinfekce

"Ve schváleném rozpočtu na rok 2023 je alokováno 10 milionů korun s tím, že ten program se týká v našem regionu Karlovarského symfonického orchestru, Západočeského orchestru Mariánské Lázně a divadla v Chebu jako profesionálních těles. A my tím chceme výrazně pomoci těmto kulturním institucím v těchto nelehkých časech, i tak jak jsou financovány ze svých měst, aby se na tom Kraj podílel. Je to dlouhodobá snaha, už historicky ještě z vedení města když jsem působil, jsem se o tu dohodu s Krajem snažil. Tady to beru jako završení, že je výrazné navýšení této podpory a budeme v ní pokračovat i nadále," uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek. 

Finance na podporu činnosti vyjmenovaných organizací pomohou zvládnout zvýšené náklady kvůli inflaci i cenám energií. Chebské divadlo získává od města roční příspěvek ve výši zhruba 47 milionů korun, Karlovarský symfonický orchestr ještě o milion více. Nejstarší symfonické těleso v republice, mariánskolázeňský Západočeský symfonický orchestr pak od města dostane na letošní rok 15 milionů korun.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy