Region: Kraj přispěje obcím na zdravotnické vybavení (TV Západ)

Obce a města v Karlovarském kraji mají šanci na získání dotací na přístrojové vybavení svých zdravotnických zařízení. Pomoci jim v tom má nový dotační titul, do něhož Kraj pro letošní rok vloží jeden milion korun.

dezinfekce

"Tak, jak probíhala diskuse na Zastupitelstvu, kdy jsme informovali, že se vůbec nebráníme pomoci obcím s vybavením svých zdravotních zařízení přístroji, nicméně to nechceme řešit ad hoc prostřednictvím individuálních dotací, tak jsme deklarovali, že zkomponujeme dotační program za tímto účelem. To už se stalo. Ten vstoupil teď do připomínkového řízení tak, aby byl na konci října schválen a jeho účel je to, abychom mohli poskytnout až do výše 50 % účast Karlovarského kraje pro obce, které budou potřebovat nějaké zdravotní vybavení. To se týká i diskutovaného rentgenu v Nejdku, který po schválení tohoto dotačního programu bude moci žádat právě o tu 50% spoluúčast Karlovarského kraje," popsal hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek. 

Pro příští roky alokovanou částku Kraj upraví podle zájmu obcí. Žádat mohou všechny s výjimkou tří největších měst – Karlových Varů, Chebu a Sokolova.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 04.10.2022 19:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy