Sokolov: Chystá se rekonstrukce zázemí fotbalistů na Baníku (TV Západ)

Po letech plánů se v areálu sokolovského Baníku dočká rekonstrukce i budova, kde mají fotbalisté technické a administrativní zázemí a kde jsou také šatny pro mládež. Kvůli velkému objemu prací i finanční náročnosti v desítkách milionů korun bude rekonstrukce rozdělena do dvou etap.

dezinfekce

"První etapa, kterou jsme vyhlásili právě v těchto dnech, tak ta se týká zhruba poloviny toho objektu. Ale co je potřeba říci, tak netýká se to dvou položek. To jsou plastová okna a vytápění kdy i v této první etapě už okna a vytápění bude zrekonstruováno celkově. Druhá etapa, pokud vše dobře půjde a my věříme, že ano, tak se bude realizovat v roce 2023 a cíl je jednoznačný. Poté, co jsme vrhli nemalé investiční prostředky na opravy hokejových šaten, tak totéž chceme udělat i s šatnami fotbalistů, kde ty šatny pamatují také desetiletí," uvedl místostarosta Sokolova Jan Picka. 

V prvním patře budou místnosti pro rozcvičení, ale i administrativní zázemí a studovna pro mladé fotbalisty, kteří dojíždí do centra na tréninky a přitom si mohou vypracovat školní úlohy.

"Co se týče té spodní části, tak tam se zrekonstruují samotné šatny, budou prostornější, moderně vybavené. A naprosto nedostatečné v obou patrech je sociální zázemí, tzn. sociálky a ty projdou také rekonstrukcí," popsal místostarosta. 

Zahájená rekonstrukce je důležitá také kvůli snaze zachovat v Sokolově krajské centrum pro mladé fotbalisty.

"Stále probíhá boj o Sportovní centrum mládeže. My děláme vše proto abychom jej i nadále udrželi u nás v Sokolově. Kromě toho fotbalového zázemí, my jsme, a už to i mnoho let realizujeme, připraveni i studijně to propojit, tzn., že 1. základní škola je tou školou kam fotbalisté chodí a je jim nějakým způsobem upravován i ten školní program tak, aby se dalo i trénovat a odjíždět na zápasy," dodal Picka. 

V letošním roce bude město do zázemí fotbalistů investovat částku 15 milionů korun. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy