Sokolov: Dojde k posílení metropolitní a kamerové sítě (TV Západ)

Konektivita metropolitní sítě a kamerové městské sítě v Sokolově bude posílena. Důvodem je rozšíření kamerových bodů i chytré zastávky MHD. Postupně doplňovaná síť se blíží podle vedení města ke svému vrcholu a v další fázi budou následovat spíše lepší analytické nástroje.

dezinfekce

"Město Sokolov uzavřelo dodatek s vítěznou firmou, která v rámci veřejné zakázky nám dodává přenos dat pro celé město, takže to není jen Městská policie, ale jsou to příspěvkové organizace s tím, že budeme rozšiřovat body, kde budeme potřebovat získávat data, a to z několika důvodů. Jedna z věcí je, že budeme instalovat nové kamerové body a další věc, kterou samozřejmě řešíme jsou ty samotné smart zastávky," popsal starosta Sokolova Petr Kubis. 

Smart neboli chytré zastávky budou ještě do konce tohoto roku dvě, jedna v centru v ulici Jednoty a druhá na sídlišti Michal v ulici Závodu Míru. O jejich vybavení město jednalo v předchozí době a nakonec zvolilo variantu s většinou hlavních dovedností. 

"Mimoto, že na zastávce bude umístěna kamera tak, abychom si chránili svůj majetek a viděli, co se i děje, tak asi zásadní věcí je, že zastávka bude opatřena tzv. defibrilátorem, bude opatřena tísňovým tlačítkem. V případě, kdy člověk bude potřebovat pomoci, tak aby se dostal neprodleně na Městskou policii. A to zásadní, že bude tam informační panel, kde občan nalezne důležité informace z hlediska programu města, důležitých informací o městě, ale bude tam logicky i jízdní řád," vyjmenoval starosta.

Zvažovanou možnost bezplatného wi-fi připojení zatím město nevyužije. Naopak přibydou kamery, které budou hlídat samotné zastávky, ale i například nové investice na sídlišti u Slavíčkovy ulice. 

"Ten primární důvod je ten, že v této lokalitě vzniklo nové velké dětské hřiště, které bychom chtěli monitorovat, další důvod je ten, že v této lokalitě už je nové parkoviště pro občany, takže ta kamera vidí i tuto oblast. A následně tím, že to je vysoká budova, tak jsme schopni sledovat perimetr poměrně rozsáhlé části sídliště a de facto se zaměřovat na krádeže, vloupání do vozidel a tak dále," dodal Petr Kubis. 

Posílení metropolitní a kamerové městské sítě vyjde měsíčně na 3600 korun, takže celková částka bude okolo 61 tisíc. Síť kromě městského úřadu a Městské policie využívají také organizace města jako školská zařízení nebo příspěvkové organizace. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy