Sokolov: Food fest nabídl také exotické kuchyně (TV Západ)

Již třetí sokolovský Food festival se uskutečnil v sobotu 30. července v Zámeckém parku. Předpověď počasí s ohlášenými dešťovými přeháňkami se podepsala na účasti některých stánkařů, ale na návštěvnosti to příliš znát nebylo. Cestu si nakonec podle odhadu organizátorů našlo ke třem tisícovkám účastníků.

dezinfekce

"My jsme rádi, že lidé se nezalekli počasí, počasí se zaleklo pár vystavovatelů, asi zhruba 11 a myslím, že teď, až to uvidí, tuto vaší reportáž, takže řeknou: My jsme udělali chybu, že jsme nepřijeli, protože v tom Sokolově ten Foodfest je úplně dokonalý," uvedl místostarosta Sokolova Ladislav Sedláček. 

Organizátoři z MDK Sokolov letos pozvali také zástupce národních kuchyní.

"Lidé tady najdou mongolskou kuchyni, vietnamskou kuchyni, máme nově brazilskou kuchyni – za to jsme strašně rádi – protože samozřejmě, kdy se k vám dostane Brazílie, resp. kdy vy se dostanete do Brazílie, tak my jsme jako překvapení letos přivezli tu Brazílii sem, do Sokolova. Počasí tedy není úplně brazilské, ale nás to nezastaví," vyjmenoval místostarosta. 

 Kromě exotických chutí si mohli návštěvníci dopřát i oblíbené pokrmy a nápoje, které dobře znají.

"Je tady standardně hodně hamburgerářů, pak jsou tady cukrářky, ty jsou za námi, u nich jsou vidět ty fronty,  a pak standardně nabídka vín, nabídka piva – máme tady Permona, Krušnohor a takové ty fakt malé minipivovary, které tady jsou. Takže je tady z čeho vybírat dnes," dodal Sedláček. 

Kromě jídla a pití, které většinou lidé konzumovali přímo na místě, se daly na festivalu jídla pořídit také zdravé nápoje, koření, ale i hračky a řemeslné výrobky. Probíhal i doprovodný program. 

Již následující sobotu se prostory zámečku i přilehlého parku stanou dějištěm další oblíbené společenské akce. 

"Bude tady čtvrtý ročník Slavností vína, budeme mít 12 vinařů, kteří se budou chlubit tím, jaké umí vyrobit víno. To je akce, která je, dalo by se říci, už tradiční. Tam je tedy vstupné 200 korun. Ale zase za to dostanete degustační skleničku a nějaké věci k tomu. Bude tam hrát cimbálová kapela Vltava. Tak to bude takový pohodový den. Ono má být zase příští týden úplně extrém proti dnešku, má být vedro, takže zase kropení a tyto věci tak, jak my zajistit umíme, tak zajištěno to bude. A pak večer, až skončí Slavnosti vína, na který mimochodem opravdu přijďte a potom večer máme jako město Sokolov jsme pořídili nový digitální projektor, který umožní dělat letní kino nebo promítat kino v podstatě kde my si zamaneme. Je to digitální projektor, který je, počítám, že jsme o krok vepředu před ostatními městy v Karlovarském kraji, možná i dál a právě večer, ve 21:30 chceme všem ukázat Sokolovákům to, co oni mají taky a bude tady film Střídavka. Je to premiérový film, ve čtvrtek má premiéru v kině, ale my pro ty lidi uděláme premiéru v sobotu tady. Takže ve 21:30 bude promítat tam na tu stěnu sokolovského zámku," pozval milovníky vína a filmů místostarosta Sokolova Ladislav Sedláček. 

Organizátoři doporučují všem návštěvníkům, aby si sebou na večerní promítání vzali deky, židličky a další vybavení pro lepší požitek z kulturního zážitku pod širým nebem. Zázemí včetně toalet a občerstvení bude zajištěno. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy