Sokolov: Opravený druhý Antonínský most už slouží veřejnosti (TV Západ)

I druhý z Antonínských mostů v Sokolově je opraven a slouží veřejnosti. Dvojice mostních konstrukcí spojující město a jezero Medard byla po letech pomalého chátrání ve špatném stavu a město se v roce 2017 pustilo do revitalizace prvního, a to téměř 12 milionů korun z vlastních zdrojů.

dezinfekce

U druhého mostu se odstranil svršek mostu a odbouraly nejvíce narušené části nosné konstrukce. Poté byla provedena sanace nosné konstrukce a vytvořena betonová spřahovací deska. Podobně jako u vedlejšího mostu je finálním povrchem asfalt. Opravy si vyžádaly zhruba 25 milionů korun. 

Most byl před rekonstrukcí ve špatném technickém stavu, a to především kvůli zatékání do nosné konstrukce. Během oprav, kdy vlivem suchého počasí klesla hladina Ohře, se navíc zjistilo poškození jednoho z pilířů a bylo nutné jej opravit.

„Takže ta částka je necelých 700 tisíc a město Sokolov se pokusí žádat Ministerstvo v rámci finančních prostředků na zahlazování důlních činností,“ uvedla starostka Sokolova Renata Oulehlová. 

Dodatečné finance by tedy měly přijít ze stejného zdroje, z jakého byla financována kompletní rekonstrukce druhého mostu. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy