Sokolov: Projekt zasíťování Jižního lomu vznikne do podzimu (TV Západ)

Dlouhodobý plán města Sokolova vybudovat novou obytnou zónu s padesáti parcelami pro rodinné domy v lokalitě Jižní lom dostává konkrétní podobu. Ještě letos má vzniknout projekt a město hodlá podat žádost o dotaci z fondu odstraňování následků hornické těžby.

dezinfekce

"My tuto akci budeme realizovat ve dvou etapách. Ta první etapa, která už opravdu se projektuje a kdy už vidíme to pomyslné světlo v tunelu, tak tam bude 36 parcel. Zbývajících 14 parcel budeme připravovat následovně. Jsme také rádi, že můžeme využít finance z tzv. zahlazování důlní těžby, tzn. že veškeré zasíťování parcel by jejich investorem mělo být Ministerstvo financí České republiky," uvedl místostarosta Sokolova Jan Picka. 

Již dříve město investovalo do části lokality, která propojí Jižní lom s centrem. 

"Směrem od loděnice ke Krejcarové lávce, tam vznikl velký park, kde je altán, kde je posezení a co se týče této lokality, do které půjdeme s výstavbou, tak mnozí sokolováci, a také všichni, kteří sem přijeli na závody, které zmíním, tak znají jako oblast, kde se dělal sokolovský Bahňák. To je ta oblast, kterou nyní budeme rekonstruovat. V současné době tam ještě nájemce, byť jiný, je a dělá tam jiné závody, ale ta domluva s ním, ten nájem, který jsme uzavřeli, je na dobu nejvýše dvou let, tzn., že opravdu počítáme, že možná už ke konci příštího roku bychom rádi začali pracovat na zasíťování," přiblížil místostarosta. 

Na okraji lokality se nachází také místo, kde dosud stojí řada garáží. Město je postupně vykupuje a chystá se v místě vytvořit klidovou a parkovou zónu. 

"My jsme dali termín do konce měsíce června, že ještě ta naše nabídka platí, tzn. kdo nám bude chtít nabídnout garáž, tak za částku 10 tisíc korun my jí vykoupíme. Z těch dvou set garáží teď ve finále mluvíme o možná o 30 garážích, které tam zbývají. Z velké části to jsou garáže, které jsou v exekuci, jsou tam garáže jejichž majitelé se nám neozývají a jsou tam také garáže, jejichž majitelé z nějakých důvodů ty garáže za žádnou cenu prodat nechtějí," dodal Picka. 

Část lokality Jižní lom, kde stojí garáže se nachází v záplavovém místě, a tak není možné zde stavět. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 23.06.2022 09:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy