Sokolov: V Zastupitelstvu zasedne 10 nováčků (TV Západ)

Nedávné komunální volby rozhodly o tom, že v sokolovské Zastupitelstvo města se obmění z více než jedné třetiny. Mezi desíti nováčky, kteří v lavicích zasednou, jsou 4 Piráti. Ti se dostali do orgánů města vůbec poprvé v historii.

dezinfekce

Vítězné Hnutí ANO 2011 posílilo o jeden mandát na sedm. Mezi zastupiteli má čtveřici nováčků – Pavla Ivaniče, Erika Klimeše, Petru Božekovou Makoňovou a Renatu Krčkovou. Mandáty obhájili - Renata Oulehlová, Petr Kubis a Ilona Medunová.

Druhé co do počtu zastupitelů je Hnutí pro město Sokolov. To také získalo o jeden mandát více a má jich nyní 6. Nově se do práce zastupitelstva zapojí Ondřej Štych. Své mandáty obhájili - Karel Jakobec, Ladislav Sedláček, Václav Dobřemysl, Tomáš Provazník a Pavel Janus.

ČSSD ztratila trojici zastupitelů a nyní její barvy budou hájit 4 dosavadní zástupci - Jan Picka, Michael Rund, Vladimír Vlček a Jiří Pöpperl. 

Zmíněné Piráty budou zastupovat – novopečený senátor Miroslav Balatka, Martin Grech, Tereza Zykánová a Petr Krása.

I Radnice středu posílila o jeden mandát – ze tří na čtyři. Nově se opět do zastupitelstva podívá někdejší místostarosta Jaromír Dvořák. Jeho tři kolegové pokračují v dalším období – konkrétně Luboš Vaněk, Karel Rambousek a Helena Němcová.

Sedmadvacetičlenné Zastupitelstvo města doplní zástupci KSČM – Eva Valjentová a Vladimír Zima. Strana přišla o dva mandáty. Do Zastupitelstva se nedostali také dva dosavadní nezávislí kandidáti. 

V minulém týdnu byla podepsána Koaliční dohoda mezi Hnutím ANO 2011, Hnutím pro město Sokolov a politickou stranou Českou stranou sociálně demokratickou v rámci Zastupitelstva města Sokolova na volební období 2018 – 2022. Ta hovoří o tom, že ANO 2011 si nárokuje post starostky a tři členy Rady města, Hnutí pro město Sokolov získá post 1. místostarosty a dva radní a ČSSD pozici místostarosty a jednoho člena Rady města. Třístranná koalice bude mít většinu 17 z 27 zastupitelů. Předsednictví Kontrolního výboru bylo nabídnuto KSČM.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy