Sokolov: Vznikne projekt míčové haly na Baníku (TV Západ)

Areál Baníku Sokolov by se měl do budoucna rozrůst o další objekt. Ve městě podle řady sportovců i zástupců města citelně chybí míčová hala se soutěžními parametry. Nyní získalo zelenou zhotovení projektové dokumentace.

dezinfekce

"Chceme vytvořit co možná nejlepší podmínky pro to, aby to byl jeden z důvodů, proč budou v Sokolově zůstávat i mladé rodiny, rodiny aktivní, rodiny, které chtějí sportovat a město Sokolov bylo už dlouhodobě tzv. pod palbou zejména florbalistů, kteří nemají halu pro míčové sporty a musí jezdit hrát mistrovská utkání jinam. To samé platí o volejbalistech o basketbalistech. To jsou všechno oddíly, které se na nás obraceli s tím, že je potřeba nějakou míčovou halu už tady mít. Ono se nám trošku potkalo s projektem Krajského úřadu, kdy Krajský úřad chce zase, a za to také jim samozřejmě patří velký dík, rekonstruovat halu u ISŠTE, tzn., že tam by měly vzniknout tři hřiště, takže my jsme pečlivě zvažovali, a ty debaty nebyly úplně jednoduché, jestli město Sokolov si může dovolit mít svojí halu pro míčové sporty. Nakonec v Radě města převládl názor, že ano. Převládl i v Zastupitelstvu, ostatně protože Zastupitelstvo nám už částku na projektovou dokumentaci schválilo, tzn., že většina Zastupitelů slyšela na argumenty, že opravdu je potřeba jít aktivně naproti zejména lidem, kteří chtějí sportovat a budeme projektovat halu pro míčové sporty. Byli jsme se podívat pro inspiraci v městečku Kynžvart, kde podobná hala už stojí, takže tam jsme čerpali inspiraci a podobnou halu, o něco větší, bychom chtěli postavit v areálu Baníku Sokolov. Myslíme si, že to bude vhodné doplňování, my tomu říkáme hala pro hobíky, tzn. může se tam hrát kromě míčových jednoduchých sportů, ale i badminton a podobné záležitosti. Navíc ta hala bude vhodným doplňkem i k těm oddílům, které už mají své zázemí v areálu, tzn, že fotbalisti to mohou využívat na nějaké své činnosti, hokejisti to můžou používat. Můžeme to nabízet na různá soustředění, protože ubytovny v areálu Baník Sokolov jsou využívány i zahraničními fotbalovými kluby a tohle může být vhodný doplněk. Takže jsme se shodli na tom, že vypíšeme výběrové řízení na projektovou dokumentaci. Máme na to částku 1,3 milionu korun a věříme, že po zhotovení projektu se najdou finanční prostředky i na to, aby se, a možná i s nějakou dotací, hala v Sokolově realizovala. O tom, jestli se hala realizovat opravdu bude, tak samozřejmě rozhodne už nové Zastupitelstvo, které vzejde z podzimních voleb. Ale to současné je přesvědčené o tom, že ta hala tady své místo má," vysvětlil místostarosta Sokolova Jan Picka. 

Na vyhlášené výběrové řízení byly podány dvě nabídky. Projektová dokumentace má vzniknou podle studie s názvem Areál Baník – míčová hala, jejímž autorem je Ing. Martin Dědič.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy