Art deco styl má stále své čestné místo v českých domácnostech

Styl art deco byl populární ve dvacátých a třicátých letech 20. století. Čím je tento styl výjimečný, co je pro něj typické a proč na něj i v současné době spousta českých domácnosti nedá dopustit? Domácnosti zařízené v tomto stylu působí luxusním dojmem a nebojí se výrazných barev a doplňků.

dezinfekce

Nový art deco nábytek

Původní art deco nábytek je velmi žádaný a jeho pořizovací cena závratně vysoká. Pokud po něm toužíte, můžete vsadit na nový art deco nábytek, který je s tím původním vizuálně totožný, ale jeho cena nevyčerpá váš rodinný rozpočet. Jak jej poznáte? Vyrábí se z kvalitních materiálů, má ostré geometrické hrany, lesklý povrch a často se k jeho výrobě používá také sklo, chrom i plast.

Dominantní barvy art deco stylu

Art deco styl je k nepřehlédnutí a dominuje mu několik barev:

  • černá,
  • bílá,
  • zlatá,
  • stříbrná,
  • červené,
  • bordó,
  • modrá,
  • šedá,
  • krémová.

Právě kombinací těchto barev vznikne honosně vypadající interiér, který vás bude bavit.

Všechno se musí lesknout

Jednou z hlavních vlastností art deco nábytku a doplňků je lesk. Proto není divu, že oblíbenými materiály jsou samet a satén. Do art deco domácností patří také zrcadla, která se postarají o prosvětlení celého prostoru.

Zlaté a stříbrné detaily

Aby interiér působil luxusně již na první pohled, často se v něm vyskytují zlaté nebo stříbrné detaily. Spatřit je můžeme na nábytku, na rámech zrcadel, na tapetách i na textiliích. Vše, co je výrazné a originální, spadá do art deco stylu.

Geometrické tvary

Kromě výrazných barev je pro styl art deco typická také geometričnost. Ostré hrany, trojúhelníky, čtverce, kosočtverce a obdélníky se mohou nacházet na tapetách, na dveřích, na závěsech, ale třeba i na květináčích.

Důležité detaily

Pokud si na něco tento honosný styl bydlení potrpí, tak jsou to detaily. Zlatá klika, výrazné rámy obrazů či nepřehlédnutelný stojan na víno nebo třeba odpadkový koš se stříbrnými prvky. To vše je důležité. Art deco styl bydlení totiž neponechává nic náhodě a bere v potaz i ty nejmenší detaily, o kterých by se mohlo zdát, že si jich nikdo nevšimne, ale opak je pravdou.

Pokud na ně totiž upozorníte, ocení je každý návštěvník. Toužíte-li razantně proměnit vzhled svého domova, a právě styl art deco vám zcela učaroval, podívejte se na nabídku kvalitního nábytku za rozumnou cenu na e-shopu Estila-nabytek.cz a prohlédněte si také jejich širokou nabídku doplňků a dekorací.

Lesklé povrchy, výrazné barvy, geometrické vzory a zlaté či stříbrné prvky – to jsou vlastnosti typické pro oblíbený art deco styl. Uvidíte, že pokud si pořídíte několik kusů nábytku a pár doplňků, vaše všedně vypadající domácnost se promění k nepoznání a celá se rozzáří.

Zdroj obrázku: KUPRYNENKO ANDRII / Shutterstock.com

Autor: Redakce REGIONZAPAD.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy