Aš: Park je hotov, hlavní slovo teď budou mít zahradníci

Území, ohraničené ulicemi Na Příkopech, Okružní, Horova, Kaplanka a U Radnice, nově pojmenované jako Park Historie (bývalý evangelický hřbitov), bylo revitalizováno v letech 2020 a 2021. Náročnou stavební část a stejně tak náročné zahradnické úpravy tohoto skoro čtyřhektarového prostoru nyní střídají práce údržbářské.

dezinfekce

Ty se budou týkat zejména zeleně. Nově vysazených či vysetých rostlin je zde skutečně velmi mnoho. Právě kvůli tomu se v pátek 3. června uskutečnilo jednání starosty města Dalibora Blažka s pracovníky Odboru správy majetku a investic MěÚ Aš a městské společnosti Ašské služby, která má péči o park na starost.

Že nepůjde o jednoduchou záležitost, je zřejmě už z pouhé návštěvy tohoto místa. Obtížné na údržbu budou příkré svahy příkopu, táhnoucího se částí parku, nyní nově osázené půdopokryvnými rostlinami a keři. Pracné bude také nikdy nekončící odstraňování plevelů z četných záhonů s květinami.

Pracovníci Ašských služeb se v současné době zaměřují zejména na zálivku nově vysazené zeleně, teď přijde na řadu doplnění mulče, kde je to potřeba, dosadba keřů v některých lokalitách, kontrola zdravotního stavu vysazených rostlin (stromů bylo vysazeno cca 60, keřů a květin několik tisíc), a také pletí všech záhonů.      

Slavnostní předání parku veřejnosti k užívání proběhne v pátek 17. června.  K této příležitosti připravuje spolek Karel Ašler průvod Aší, s kulturním programem v podání žáků místních škol, včetně školy umělecké. Průvod v 16 hodin odstartuje od bývalého Lidového domu, s cílem na Goethově náměstí.

Zdroj: Město Aš


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy