Vzhledem k tomu, že provozovna nesplnila minimální požadavky pro zajištění bezpečnosti nabízených potravin, inspektoři byli nuceni na místě uložit zákaz užívání prostor.
K nejzávažnějším porušením hygienických předpisů náleželo dlouhodobé podcenění deratizačních opatření, na prodejní ploše a v zázemí provozovny inspektoři na mnoha místech nalezli myší trus a nebylo tak možné vyloučit kontaminaci vystavených a skladovaných potravin. Výskyt hlodavců v potravinářských provozech je nebezpečný zejména z důvodu rizika šíření nebezpečných onemocnění.
Inspektoři kromě zákazu užívání prostor uložili provozovateli, aby uvedl prodejnu do souladu s požadavky zákona, zejména, aby provedl důkladnou deratizaci, zajistil provozovnu před dalším pronikáním škůdců a zajistil odstranění nečistot. Do splnění těchto opatření zůstane provozovna uzavřena.
SZPI zahájí s provozovatelem správní řízení o uložení pokuty.
Zdroj: Státní zemědělská a potravinářská inspekce