Ašsko: Muž se dopustil několika krádeží

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvaadvacetiletého muže z Chebska, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci.

dezinfekce

Obviněný muž, který se dopustil několika krádeží, o kterých jsme Vás informovali zde, se měl od ledna letošního roku do první poloviny května letošního roku dopustit v Aši a okolních obcích několika dalších krádeží. 

V březnu letošního roku měl přijít k neobývané budově v jedné obci na Ašsku, kde poškodil zámek od dřevěného přístřešku, který následně prohledal a odcizil z něj motocykl, který se následně pokusil prodat. Začátkem dubna zamířil do jedné ze zahrádkářských kolonií v Aši. Tam si vyhlédl zahradní chatku, u které měl poškodit dveře a následně okno, kterým do chatky vniknul. V té měl přebývat do následujícího dne. Při odchodu z chatky odcizil přímočarou ruční pilu nebo flexu.

O necelý týden později, v pátek 14. dubna krátce před čtvrtou hodinou ranní, měl vstoupit v Aši na jeden z pozemků, kde poškodil plechovou kůlnu. Tím se dostal do vnitřních prostor, odkud odcizil různé nářadí. Poté si všiml houpací sítě, kterou demontoval a odcizené věci si zabalil do ní. Při odchodu byl ale vyrušen policisty, a tak věci zanechal na místě a utekl. 

K jedné z posledních krádeží měl dvaadvacetiletý muž vyrazit v první polovině května v Hranicích na Ašsku. Když vstoupil na pozemek, přistoupil k rekreačnímu objektu, u kterého poškodil zámek. Poté vstoupil do vnitřních prostor, kde si všiml pohybového čidla, které vyřadil z provozu. Následně odcizil tři motorové pily a další nářadí. 

Poslední krádeže se měl muž dopustit v pondělí 8. května letošního roku. Ve městě Hranice měl vstoupit na pozemek, na kterém se nacházel rodinný dům. Brankou se měl dostat na další pozemek, po kterém procházel ani by něco odcizil. Při odchodu si nedaleko pozemku všiml zaparkovaného traktoru, u kterého odmontoval víčko nádrže. Z té pak odčerpal nejméně pět litrů motorové nafty a z místa odešel. 

Policisté z obvodního oddělení Aš a chebští kriminalisté se případy usilovně zabývali, a dvaadvacetiletého muže se jim podařilo zadržet. 

Obviněný muž svým jednáním způsobil na odcizených a poškozených věcech celkovou škodu přibližně 100 tisíc korun. 

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. 

nprap. Jan Bílek


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy