Bochov: Mikuláš s čerty uzavřeli letošní kulturní sezónu (TV Západ)

Čerti a Mikuláš zavítali do kulturního domu v Bochově v sobotu 10. prosince. Poslední veřejnou akci v letošním roce bohužel trochu poznamenala probíhající vlna respiračních onemocnění. Zkušení organizátoři ale vědí, co s připravenými cenami pro malé návštěvníky.

dezinfekce

"Vždy děláme mnohem více balíčků, než předpokládáme, že by přišlo dětí nebo kdyby náhodou, aby nám nechyběly. A zbytek balíčků rozdáme do Domu s pečovatelskou službou v Bochově, do mateřské školky," uvedla předsedkyně Kulturní komise při Radě města Kamila Altmanová. 

Drtivá většina akcí ale bývá ve znamení slušných návštěv. 

"Například na dětské maškarní jsme měli neskutečnou účast, bylo tady spoustu dětiček, spoustu dospělých, hrozně moc," připomněla Altmanová. 

V letošním roce se některé z akcí konaly vůbec poprvé, třeba sportovně-společenská hra Lomihnát. Při ní se fotbalové klání odehrává v nafukovacím hřišti a připomíná stolní fotbal.  

"Tak Lomihnát se nám moc líbil a předpokládáme, že příští rok bychom ho mohli třeba spojit s nějakou jinou akcí, s Dětským dnem nebo Šlapáním Bochovskem," prozradila předsedkyně. 

Desítky akcí v Bochově a okolí by se nemohly odehrávat bez široké spolupráce mnoha lidí. 

"Každá akce si vyžádá velké přípravy. Podílí se na všech přípravách všichni členové Kulturní komise, dále nám pomáhají hasiči, lidi z města, zaměstnanci, všichni, kdo můžou něčím prospět nějakou pomocí, tak pomůžou," poděkovala Altmanová. 

Místní sponzoři také pomáhají, ať už finančně či hmotnými dary. Organizátoři všem příznivcům pokaždé děkují a zároveň už myslí na příští rok. 

"Připravujeme se už teď, pilně, na rok 2023. Začínáme městským plesem a budeme pokračovat dále ve stejném duchu, pár akciček přidáme. Uvidíme, necháme se překvapit ještě," slíbila Kamila Altmanová. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy