Cheb: Areál Lokomotivy má studii rozšíření, první opravy začnou v hale (TV Západ)

Sportovní areál chebské Lokomotivy, který před více než 10 lety přešel do správy města, se má dočkat dalších investic. Ty mají přinést nový, tentokrát živý trávník, tribuny, multifunkční hřiště a nafukovací halu.

dezinfekce

Jako první ale přijde na řadu hale, kde se chystá rekonstrukce rozvodů elektro, opravy střechy a zateplení v celkové hodnotě 57 milionů korun. Podporu ve výši 27 milionů korun přislíbilo Ministerstvo životního prostředí. 

„Město již má přislíbenou dotaci na snížení energetické náročnosti. Mělo by zde dojít k opravě opláštění a zastřešení sportovní haly a opravy vnitřních instalací. Uvědomujeme si velké využití sportovní haly. Budeme se snažit ty práce naplánovat tak, aby došlo k co nejmenšímu omezení,“ uvedl místostarosta Pavel Pagáč.

Venkovní prostory by se měly upravovat v následujících letech, město představilo studii dalších úprav areálu.

„Nejdříve by mělo dojít k projektovým pracím a dostat ty projekty do fáze stavebního povolení. Uvažujeme zde o vybudování nového travnatého hřiště, tribun pro tato hřiště, dalšího hřiště pro míčové sporty, které by v zimě mohlo být využito zastřešením nafukovací halou. A všechna ta hřiště by měla být obehnána tribunami tak, aby zde byl komfort pro návštěvníky a pro diváky,“ dodal Pagáč. 

Nové úpravy by přinesly užitek nejen sportovcům, ale také návštěvníkům. Kromě sportovních výkonů by zde až 2,5 tisíce diváků mohlo sledovat například oblíbené finále festivalu dechových orchestrů FIJO.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy