Cheb: Cyklostezka na Pomezí vznikne během oprav silnice příští rok (TV Západ)

V příštím roce bude postaven dosud chybějící pětikilometrový úsek cyklostezky Ohře od obce Pomezí do Chebu. Stane se tak společně s plánovanou rekonstrukcí komunikace II/606 v režii Krajské správy a údržby silnic.

dezinfekce

„Žádali jsme o dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu. Bohužel později, než jsme mysleli, dostali jsme potvrzení o poskytnutí dotace ve výši zhruba 40 procent toho projektu ve výši 25 milionů korun. Žádali jsme více, nicméně byl převis poptávky a žádostí nad tím finančním objemem. Nevadí, my jsme připraveni to dofinancovat z vlastních zdrojů a ve spolupráci s městem Cheb, které se také z celkových 60 milionů bude podílet čtyřmi a půl miliony, tzn. 21 (milionů) IROP evropské peníze a zbytek Karlovarský kraj, tak, aby mohla být ta celková trasa z Chebu do Pomezí realizována v průběhu příštího roku,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek. 

Hlavní silnice k obci Pomezí na hraniční přechod je v současnosti méně využívaná i díky obchvatu Chebu či druhému hraničnímu přechodu na Svatém Kříži. 

„Ta realizace bude probíhat právě v souvislosti i s revitalizací té bývalé silnice první třídy I/6, která tam vedla, takže to poběží paralelně,“ dodal Kulhánek. 

Páteřní cyklostezka Ohře bude po dokončení tohoto úseku de facto napojena na síť cyklotras v Německu, podobně jako je tomu v případě směru na Slapany.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy