Cheb: Do Projektů pro město mohou lidé nadále zasílat návrhy (TV Západ)

Druhý ročník chebských Projektů pro město, které nahradily původní Meganápady, zahajuje výběr v rámci participativního rozpočtu. Občané města mají na výběr z 10 připravených akcí. Z nich budou tři, jež získají nejvíce hlasů, realizovány. V rozpočtu má město na tyto akce pro letošní ročník vyčleněno 6 milionů korun.

dezinfekce

Do podzimu se jednotlivé projekty budou představovat veřejnosti a od 18. listopadu do 1. prosince 2024 na speciálním webu proběhne hlasování. 

Mezi letošní finalisty patří například vodní prvek na pěší zóně u Prioru, trampolíny pro veřejnost u 1. základní školy, zastřešení horolezecké stěny v DDM Sova, rekonstrukce rybníku ve Střížově, defibrilátory pro Krajinku a vlakové nádraží, ale také mobilní tribuny, pítka do Riegrových nebo ptačí budky do Dvořákových sadů.

Do hlasování v rámci Projektů pro město jsou zařazovány náměty z tzv. městského zásobníku. V něm jsou k možné realizaci shromažďovány nápady a návrhy, které by mohly město vylepšit. Na postupném doplňování tohoto zásobníku se může podílet každý občan Chebu. Návrhy lze zasílat prostřednictvím kontaktního formuláře na stránkách www.projektypromesto.cz. 

Jednoduchý a stručný popis nápadu projde odborným posouzením a případně následným rozpracováním ze strany města. Podmínkou je, aby se jednalo o námět, který by po jeho realizaci mohla využívat veřejnost.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy