Cheb: Jízda veteránů zavítala na náměstí (TV Západ)

Po čtyřleté pauze vynucené covidovými omezeními se uskutečnil ve dnech 4. - 7. srpna již 20. ročník jízdy historických vozidel Karlovými Vary a okolím. Akci uspořádal Veteran Car Club Karlovy Vary.

dezinfekce

"Ve čtvrtek měli krátký výlet do Mariánských Lázní všichni účastníci. Včera jsme se byli podívat v Karlových Varech a dnes jsme tady v Chebu a ještě těsně po obědě budeme pokračovat do Františkových Lázní. Je zhruba přihlášeno asi 45 vozidel, protože když už jsme měli 120 vozidel, tak to už se opravdu nedá. Je to velmi náročné na čas, na pořadatele. Tak proto jsme to snížili na méně jak polovinu. A nejstarším vozidlem je Ford T z roku 1911. Máme jednu posádku z Maďarska, jednu ze Slovenska, Polska a asi 8 -10 posádek je z Německa. Zbytek jsou samozřejmě Češi," popsal Petr Kukrecht, ředitel závodu.

Na účastníky čekaly také úkoly, například pojídání karlovarské oplatky na čas nebo přendavání kroužků kordem před chebským Retromuzeem.  

"Po startu vezme šavli, nabere kroužek, dá ho dolů, všechny tři a stop!" ukázal úkol Roman z pořadatelské služby.

O akci je mezi veteránisty velký zájem, ale pořadatelé museli z organizačních důvodu omezit počet účastníků na 50. I v každém z měst se naleštěné vozy setkávají s mimořádnou pozorností veřejnosti. 

"Protože přeci jen spoustu těch vozidel už běžně na silnici nepotkáte a ještě většina majitelů k tomu má nějaký příběh, jak to koupili, renovovali nebo kde to vůbec objevili, to vozidlo nebo i tu techniku ukazují lidem, což je myslím si, to nádherné,“ dodal Kukrecht. 

Z chebského náměstí poté zamířila veteránská auta, většinou s dobově oblečenými posádkami do Františkových Lázní. Podrobný soupis účastníků včetně jejich vozidel a odkaz na bohatou fotogalerii najdete na webových stránkách pořadatelů na adrese v textové části reportáže. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy