Cheb: Město má dlouhodobou smlouvu o MHD

Včera podepsali starosta města Ing. Jan Vrba a jednatel společnosti Dopravní podnik Cheb Mgr. Tomáš Trtek desetiletý kontrakt na zajištění městské hromadné dopravy v Chebu.

dezinfekce

Nový dopravce přitom v Chebu funguje už od ledna letošního roku, kvůli podnětu k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) však zatím nebylo možné uzavřít standardní dlouhodobou smlouvu. Dosavadní smlouva byla tedy pouze na období jednoho roku. ÚOHS již o podnětu rozhodl, a proto dnes došlo k podpisu smlouvy dlouhodobé. To mimo jiné znamená, že Dopravní podnik Cheb může pořídit 11 nových autobusů na stlačený zemní plyn (CNG) za zhruba 65 milionů korun, na které získal dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu. Ta pokryje 85 % nákladů.

„Jsme rádi, že se dnešním dnem konečně podařilo ukončit dlouhodobé snažení o zlepšení chebské městské hromadné dopravy. Získali jsme kvalitního dopravce, který zavede ve městě nízkoemisní, pohodlné a spolehlivé autobusy. Věřím, že to prospěje nejen kvalitě naší veřejné dopravy, ale také životnímu prostředí ve městě. Především to bude příjemná změna pro cestující,“ řekl po podpisu smlouvy starosta Jan Vrba.

„Nové vozy jsou už zadané do výroby. V létě by měly být hotové k převzetí a od září bychom je rádi naplno nasadili,“ doplnil jednatel Dopravního podniku Cheb Tomáš Trtek.

Zdroj: Město Cheb

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy