Cheb: Některé domy na náměstí projdou opravami (TV Západ)

V rámci údržby historických budov města Chebu na náměstí Krále Jiřího se chystá oprava rohového domu Limbeck, kde sídlí Infocentrum a jednoho z domů ve Špalíčku, který dříve využívala Městská policie.

dezinfekce

Předpokládané náklady na rekonstrukci objektu ve Špalíčku činí podle města 8 milionů korun. Realizace kompletní výměny vnitřních instalací – elektro, voda, topení, povrchových úprav stěn, podlah a výměn části oken – má probíhat od dubna do konce letošního roku. Součástí zakázky jsou i restaurátorské práce na hrázděné části objektu. V domě vzniknou nové kanceláře pro Městský úřad. 

Ještě letos do srpna má dojít nákladem zhruba 5,5 milionu korun k opravám vnitřních rozvodů teplé a studené vody a topení v domech č. 17 a 18, resp. v bytech nad Retromuzeem.  

Ve fázi projektových příprav jsou plány na rohového domu Jateční 2 týkajících se Infocentra, oprav, rozšíření kanceláří včetně zázemí a skladových prostor. 

"Infocentrum tam bude i nadále a dojde k opravě vnitřních prostor uspořádání té budovy, vzniknou kancelářské prostory a zázemí pro samotné Infocentrum. Je už požádáno o dotační titul" uvedl místostarosta Chebu Pavel Pagáč. 

Jedná se o využití dotačního programu regenerace městských památkových rezervací Ministerstva kultury. Samotné práce by měly proběhnout nejspíše příští rok. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy