Cheb: Nové hřiště a výtah vzniká na 5. základní škole (TV Západ)

Na 5. základní škole v Chebu probíhá během letních prázdnin hned několik stavebních projektů. Kompletní rekonstrukcí projde například letité venkovní sportovní hřiště s oválem.

dezinfekce

„Za námi je vidět oprava školního hřiště, které tady je jako původní se škvárovým povrchem, které už při dnešních parametrech vůbec neodpovídá těm potřebám pro ty školy. Takže bude se tady měnit celkově povrch za nový polyuretanový, takový ten tartan, na kterých se dneska sportuje. Jinak dispozičně to hřiště zůstane stejné, bude tady pořád to atletické doskočiště, bude tady ovál plus na dráha na sprinty a víceúčelové hřiště na míčové sporty. Rekonstrukce školního hřiště byla vysoutěžená za 8,2 milionu bez daně (DPH – pozn. redakce), přičemž předpokládaná hodnota byla 9,3 milionu,“ uvedl místostarosta Chebu Pavel Pagáč. 

Plzeňská firma, která už v Chebu rekonstruovala hřiště pro 2. základní školu nebo zdejší menší hřiště má na realizaci 7 měsíců. 

Další viditelnou změnou je nově budovaný výtah do všech pater budovy jako součást šestiletého projektu z Integrovaného regionálního operačního programu za téměř 64 z čehož dotace tvoří 45 milionů korun. 

„Dále pak se řeší další bezbariérovost ohledně přístavby dílen, celkově rekonstrukce dílen a další vybavení učeben fyziky, chemie, vybavení nábytkem, konektivita v rámci budovy školy a další navazující projekty v rámci celkové rekonstrukce,“ přiblížil místostarosta. 

Chebské školy, které v nedávné době prošly auditem stavu, potřebují řadu zásadních oprav především s ohledem na stav vnitřních rozvodů a střech. 

„V minulosti byly opravovány pláště a zateplení a my jsme se v současné době na základě provedeného průzkumu zaměřili na různé havarijní stavy, kde jsou zanedbané vnitřní rozvody elektřiny, inženýrských sítí v rámci škol a tyto závady a tyto havarijní stavy v rámci všech škol ve městě řešíme,“ dodal Pagáč. 

Velkou investicí je také letošní modernizace vestibulu na 6. ZŠ v ulici Obětí nacismu za 8 milionů nebo rekonstrukce části sociálních zařízení na 4. ZŠ v Hradební ulici za 2,2 milionu. Do oprav školských zařízení půjde jen v letošní roce téměř 50 milionů korun.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy