Cheb: Nový projekt řeší lávky k zimnímu stadionu (TV Západ)

Přístupové lávky na chebský zimní stadion byly kvůli havarijnímu stavu uzavřeny na začátku loňského roku na základě mimořádné kontroly. Kapacita zařízení se znepřístupněním horní části tribuny snížila na maximální počet 400 diváků. Vstup do haly je nově zřízen přes restauraci a vrátnici.

dezinfekce

"Kdy v současné době je dokončena projektová dokumentace na výměnu těchto lávek. Budou nahrazeny stávající dřevěné za nové ocelové a tím by měla být znova obnovena nebo alespoň přiblížit návštěvní kapacita zimního stadionu pro návštěvníky. A souběžně existuje studie na úpravy okolí zimního stadionu. A kdy by se mělo řešit jednak parkování okolo zimního stadionu, celková změna koncepce přístupu a vstupů do zimního stadionu, ale ještě před tím mu předchází odvodnění celé lokality, kdy by se mělo řešit jímání stávajících podzemních vod a využití jich pro nové travnaté hřiště v areálu Lokomotivy," vysvětlil situaci místostarosta Chebu Pavel Pagáč.

Voda do chebského zimního stadionu zatéká ze tří míst. 

"Voda by se měla jímá do nějakých stabilizačních retenčních nádrží. Bavíme se asi o třech lokalitách, jedné v prostoru parku Prokopa Holého, kde je jeden z těch zdrojů. Další zdroj je vlastně areál bývalého pivovaru nad zimním stadionem a pak ještě samotné místo té rokle, kde zimní stadion leží," dodal Pagáč. 

V sedmdesátých letech minulého století vzniklo venkovní malé a velké kluziště. Zastřešení a výstavba nového zázemí větší plochy se uskutečnila mezi roky 2003 a 2004.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy