Cheb: Pozemek Rudolfina se vrátil městu (TV Západ)

Dlouhé roky prázdný pozemek v centru Chebu, kdy dříve stávala budova Gymnázia zvaná Rudolfinum, se opět vrátil městu. Ani dosud poslední záměr, vybudování tří obytných domů se nerealizoval a vlastník tak využil pojistku ve smlouvě.

dezinfekce

„Jelikož ten investor neplnil podmínky, které byly stanovené, měly mít zahájené práce, vydané stavební povolení do nějakých termínů, tak jsme se shodli ve vedení města na tom, že si o ten pozemek řekneme zpět. Pozvali jsme si majitele toho pozemku a vypověděli jsme dle platných ustanovení smlouvy smlouvu,“ uvedl místostarosta Chebu Pavel Pagáč. 

Od května tak jsou tři pozemky o celkové výměře 5892 metrů čtverečních v katastru zapsány s městem Cheb jako vlastníkem.

„My teď budeme zvažovat podmínky, za jakých bychom ten pozemek mohli dále nabídnout k budoucímu využití. Nabízí se zde samozřejmě ta původně zamýšlená stavba hotelu anebo ty bytové domy,“ přiblížil místostarosta. 

O dříve zvažovaném parkovišti nebo parkovacím domě se už nyní neuvažuje. 

„Parkovací domy - v rámci našich myšlenek, naší koncepce máme. A máme teď prioritu parkovací dům v Havlíčkově ulici, kde by to měl zároveň sloužit jako záchytné parkoviště pro Hrnčířskou ulici a pro lokalitu levého břehu a obecně krajinné výstavy a další parkovací dům, který bychom chtěli stavět nebo máme v plánech, je u nádraží,“ dodal Pagáč. 

Původní investor inzeroval záměr výstavby 120 bytů s komerčními prostory o výměře 1000 metrů a 160 parkovacími místy v celkové hodnotě přes půl miliardy korun. Realizace měla proběhnout mezi roky 2022 až 2024.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
NOVÝ RENAULT CAPTUR

Hlavní zprávy

 

Renault MASTER - navržen pro potřeby každé profese