Cheb: Při couvání narazil do jiného vozidla. Nadýchal 2,36 promile

Sedmadvacetiletý cizinec měl dne 28. 4. 2019 způsobit v ranních hodinách dopravní nehodu v Chebu v ulici Evropská. Tam měl na křižovatce zastavit na červený světelný signál a následně začít couvat. Opakovaně měl vozidlem značky Toyota narazit do automobilu značky Suzuki, které stálo za ním.

dezinfekce

Tento incident ale cizinec neřešil a z místa dopravní nehody okamžitě ujel. Muž s poškozeným automobilem si však všiml, že vozidlo zaparkovalo o několik set metrů dále. Proto šel za řidičem, ale když zjistil, že není české národnosti a nemluví česky, tak přivolal policejní hlídku. Mezitím ovšem cizinec s osobním automobilem odjel. O několik málo minut později policisté sedmadvacetiletého cizince zastavili. Následně bylo v evidencích zjištěno, že muž není držitelem řidičského oprávnění. Na výzvu policistů se cizinec podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Ta vyšla s pozitivním výsledkem 2,36 promile.

Muž byl zadržen a poté mu chebští policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Po provedených úkonech kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí Okresního soudu v Chebu byl muž ze zadržení propuštěn.

V případě prokázání viny hrozí cizinci trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Jakub Kopřiva

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 30.04.2019 14:00



0 +
 

Hlavní zprávy