Cheb: První finanční pomoc ze schváleného balíku půjde do škol (TV Západ)

Z milionového balíku, které vyčlenilo Zastupitelstvo města Chebu na pomoc příchozím uprchlíkům z Ukrajiny, byla polovina určena na okamžitou pomoc prostřednictvím humanitární sbírky. Druhou polovinu město bude postupně uvolňovat podle potřeb.

dezinfekce

"My máme v rozpočtu alokováno 500 tisíc korun na integraci ukrajinských dětí a dospělých tady přímo na Chebsku. Přišly první tři žádosti od chebských základních škol. Vlastně všechny tři jsou spojené s nákupem pomůcek pro ukrajinské děti. Jedná se o částky 20, 20 a 30 tisíc korun pro třetí, šestou a pátou základní školu. My jsme schválili v rámci jednání Rady, že těchto 70 tisíc bude první porcí z těch 500 tisíc, které vyplatíme," přiblížil starosta Chebu Antonín Jalovec. 

Město dále počítá s tím, že budou probíhat například jazykové kurzy nebo příměstské tábory.

"Ale my bychom rádi sanovali z městského rozpočtu opravdu pouze ty aktivity, na které nelze získat dotace z jiných zdrojů, které vypisuje třeba Ministerstvo školství nebo Ministerstvo vnitra," dodal Jalovec. 

V Chebu je podle dostupných informací zhruba 1200 uprchlíků z Ukrajiny. Drtivou většinu tvoří ženy a děti, které se postupně sžívají s novým prostředím.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy