Cheb: Sportovce roku vyhlásilo město spolu s Českou unií sportu (TV Západ)

Ve středu 12. dubna se uskutečnilo v Kulturní centru Svoboda slavnostní vyhlášení výsledků ankety o nejúspěšnější sportovce města Chebu a okresu Cheb za rok 2022, které připravila Sportovní unie Chebska ve spolupráci s městem.

dezinfekce

Desítky hostů a sportovců zaplnily sál, kterým se po 17 hodině rozezněly tóny  rytmické hudby se sportovní choreografií. Zhruba tři hodiny trvajícím programem provázel známý komentátor Štěpán Škorpil, který požádal o zahájení starostu města Chebu. 

"Tentokrát je to netradiční v tom, že jsme spojili síly i finanční prostředky s unií sportu tak, aby večer byl dostatečně svěží, dostatečně důstojný, aby vás bavil. Věřím, že se vám celý večer bude líbit. Úvod už to naznačil. Přeji Vám opravdu pěkný večer a příjemnou zábavu," pozdravil přítomné starosta Chebu Jan Vrba. 

Poté již došlo k předávání cen v jednotlivých kategoriích. Mezi mládeží a dorostem byli oceněni juniorští vzpěrači z TJ Lokomotivy Cheb za 2. a 3. místo na Mistrovství ČR Stanislav Pastorek a Zdeněk Vrbka, za kterého přebíral cenu trenér Miroslav Vrbka. A také judisté Tri Le Duc zvaný Kája a Tien Dung Pham neboli Tomáš, oba Mistři republiky ve svých kategoriích. K nim se přidala mistryně Evropy Adéla Kosobudová za sólo baton mažoretky.

V dalším výstupu byli oceněni členové lukostřeleckého oddílu Eska Cheb Petra Zikmundová, za kterou převzal cenu otec Jaroslav Zikmund, Martin Hámor mladší a Viktor Valíček. Dále rychlostní kanoista Jan Lípa z TJ Eska Cheb za 3.místo M-ČR a Jolana Nečekalová z TJ MG Cheb minigolf za prvenství v Junior Trophy turnaji nahrazující mistrovství republiky.

Třetí skupinu oceněných v této kategorii tvořili Lukáš Holub ze Stiga hokeje Cheb za 3.místo M-ČR, Tereza Fischerová z atletického SKP Union Cheb za 2.místo na Olympiádě dětí a mládeže ve skoku vysokém a dále tři členové oddílu rádiově orientačního běhu - Barbora Doubravová a Ondřej Nikodém za 2.místo a Filip Bruckner jako Mistr světa, všichni z MS žáků a dorostu v Rumunsku.

Poté proběhlo vystoupení zpěváka Petra Kotvalda. 

Chebská radní Štěpánka Černá předávala ocenění v kategorii dospělých jednotlivců. Maminka převzala ocenění Ivy Fochlerové ze Stiga hokeje Cheb za 2.místo na M-ČR, Miroslava Horáková ze stejného klubu si za 3.místo na stejném mistrovství převzala cenu osobně. Další oceněnou byla Karolína Šimáčková z TJ Agro Cheb – jezdectví – za první místo v celostátním finále Národního poháru v drezuře. 

Cenu za úřadujícího Mistra republiky Davida Reitšpiese převzal předseda Sportovního klubu stolního tenisu Cheb Anton Gavlas. Za 2.místo v kategorii IFH 2 – mezinárodní federace rottweilerů obdržela cenu Lenka Woldertová z Kynologického klubu Cheb. Za minigolfistu Jana Kadlece převzala ocenění za 3.místo M-ČR maminka Eva Kadlecová. Cenu dostala také mistryně Evropy Natálie Novotná z TSC Magicstar za sólo pompon.

Vyhlášena byla také kategorie Kolektivů mládeže. Ceny převzali Patrik Němec a Jan Zůna z Profi sport Cheb 3.místo na M-ČR v duatlonu. Spolu s nimi na pódiu obdrželo ocenění Juniorské družstvo chebských minigolfistů, za které cenu přebrali Jolana Nečekalová a trenér František Nečekal mladší. 

Sólový výstup předvedla členka Mistryň Evropy ve velké formaci za ponpon Natálie Novotná. Spolu s ní pak převzaly ocenění další členky týmu.

Zástupcům oceněných kolektivů dospělých předával ceny místostarosta Chebu Pavel Pagáč. Duatlonista Patrik Tomášek převzal cenu za 2.místo na M-ČR i za svého kolegu Ladislava Šinku. Podobně jako za svou dceru Martinu Jaroslav Zikmund z LK Eska Cheb za 3.místo na M-ČR v terčové lukostřelbě. 

Za Sportovní klub stolního tenisu Cheb jaka vicemistra ČR v extralize mužů ve stolním tenisu přebral ocenění Anton Gavlas, předseda klubu.

Kategorii veteránů předával 1. místostarosta města Chebu Pospíšil Michal. Ocenění si převzali za 3.místo M-ČR v reflexním luku Radomír Boháček a Miroslav Vlach 2.místo na MS veteránů v Bulharsku rádiově orientačním běhu. Ten zároveň přijal cenu pro svou oddílovou kolegyni Alenku Pátkovou, jež skončila rovněž stříbrná na MS veteránů.

Poslední kategorií, kterou město Cheb vyhlásilo a ocenilo byli tradičně sportovní funkcionáři a trenéři. 

Oceněn byl dlouholetý předseda Sportovního klubu stolního tenisu a úspěšný trenér mládeže Anton Gavlas. Dále za dlouholetou aktivní práci ve výboru TJ Agro Cheb Zbyněk Syrovátka, Martina Láská, bývalá atletka, která se nyní věnuje trénování mládeže v SKP Unionu Cheb, stejně jako Romana Zelingerová z Plaveckého klub Žraloci Cheb. Ta již 40 roků předává své zkušenosti dětem. Oceněna byla také Dagmar Hrůzová z TJ Lokomotiva Cheb – ASPV (Asociace sportu pro všechny)  jako dlouholetá aktivní cvičitelka i funkcionářka a hospodářka oddílu. Ze stejného klubu pak cenu převzala také Stanislava Holarová, dlouholetá aktivní cvičitelka všech kategorií. 

Po krátké přestávce v tříhodinovém programu pokračovalo rozdávání cen, tentokrát za Sportovce okresu Cheb za Českou unii sportu. 

Za velkého potlesku se na pódiu poté objevila dvojnásobná mistryně světa a olympijská medailistka čtvrtkařka Zuzana Hejnová. Ceny spolu se zástupcem soukromé firmy předali první skupině v kategorii mládež jednotlivci - minigolfistovi Tomášovi Dvořákovi, dvojnásobné mistryni ČR, rychlostní kanoistce Markétě Fialové, Marii Bartošové z TJ Lokomotivy Mariánské Lázně za lyžařský orientační běh na MS juniorů ve Finsku, ale také sportovnímu gymnastovi Mistru ČR Vojtěchu Daňkovi, lukostřelkyni Barboře Brettlové a jejímu oddílovému kolegovi Jiřímu Kábovi, halovému Mistru ČR v kategorii starší žactvo. 

Ve druhé skupině stejné kategorie pak byli oceněni: Kristýna Novotná, mistryně světa v rádiově orientačním běhu, vzpěrač Lukáš Čada z TJ Lokomotivy Cheb jako Mistr republiky mladších žáků do 12 let, dále mistryně Evropy mažoretka Natálie Nyklová a bronzový na 400 metrů z M-ČR v hale Jan Šmrha z SKP Union Cheb. Cenu České unie sportu obdržel také Ondřej Petruš z TJ Lokomotiva Mariánské Lázně v Orientačním sportu horská kola.

Ceny v kategorii dospělých jednotlivců předal zástupce lázeňské společnosti ocenění těmto sportovcům: reprezentantovi ČR Vojtěchu Bartošovi z TJ Lokomotivy Mariánské Lázně za lyžařský orientační běh, lukostřelkyni Martině Zikmundové z LK Eska Cheb, za kterou přebral cenu otec Jaroslav Zikmund, dále Daniele Trpákové, medailistce z MS v rádiově orientačním běhu a Adéle Stonawské za Sport studia Mariánské Lázně v bikiny fitness za 3.místo z MS.

Fotbalový internacionál Antonín Panenka a předseda Okresního fotbalového svazu Cheb Jiří Smutný předali ceny družstvu orientačního sportu na horských kolech TJ Lokomotivy Mariánské Lázně, smíšenému družstvu LK Eska Cheb a futsalovým Mistrům ČR v kategorii starších žáků. 

Mezi dospělými týmy si ocenění odnesly házenkářky Sokola Lázně Kynžvart, které v MOL lize získaly stříbro mezi českými týmy. Cenu přebraly některé z členek spolu s manažerkou klubu Danielou Radovou. 

Ve veteránech získali ceny: reprezentantka ČR, minigolfistka Eva Kadlecová, Blanka Adámková – několikanásobná mistryně ČR v rádiově orientačním sportu, vzpěrač Miroslav Homola, držitel dvou národních rekordů, jeho oddílový kolega, držitel tří českých rekordů, Michal Lazur a seniorské lukostřelecké družstvo, zlaté z M-ČR ve složení Radomír Boháček, František Hanza a František Lněnička. 

Z trenéry převzali ocenění Miloslav Šverdík z TJ Lokomotiva Cheb, oddíl sportovní gymnastiky za svou 32letou trenérskou činnost a bývalý prvoligový hráč, později trenér přípravek a mužů Miroslav Šebesta z FK Hvězda Cheb, který se svým týmem postoupil z Krajského přeboru do divize. 

Spolu s nimi byli oceněni také držitele Zlaté plakety judista Josef Mošna z TJ Lokomotivy Cheb, dlouholetý předseda oddílu juda, krajského svazu juda, ale i rozhodčí a trenér. A také Jan Sklenář z TJ Lokomotivy Mariánské Lázně - neúnavný trenér běhů na tratích, běhu orientačního a běhu na lyžích. Pořadatel a organizátor všech možných závodů v různých sportech. Stále sportující legenda.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 18.04.2023 19:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy