Cheb: Stavební povolení pro most z Dyleňské chce mít město do konce roku (TV Západ)

Uzavřenou lávku z chebské ulice Dyleňská do čtvrti Háje by mělo nahradit nové přemostění. Práce na projektu za zhruba 120 až 160 milionů korun pokračují a zahájit stavbu by město chtělo v první polovině příštího roku.

dezinfekce

„Mluvíme zde o tzv. přesýpaném mostě. V současné fázi už žádáme o stavební povolení, kde ještě očekáváme souhlasné stanoviska od Českých drah, kde narovnáváme majetkoprávní vztahy a smlouvy a následně vypořádáváme připomínky Správy železnic. Očekáváme, že bychom do konce roku měli mít vydané stavební povolení. Měl by následovat výběr zhotovitele a na jaře, nejdéle v létě, by měly být zahájeny práce. Jde o takzvaný tubus nebo obloukovou konstrukci, kde pak vyplněný ten zářez bude vyplněný zeminou až do úrovně stávajících komunikací. Tak jako si to můžete představit v Podhradě, jak se říká U kočího,“ uvedl místostarosta Chebu Pavel Pagáč.

V první fázi bude most sloužit pro pěší a cyklisty, ale jeho konstrukce umožní pozdější rozšíření na silniční dopravu. 

„Tato konstrukce přemostění právě nabízí vhodné uložení inženýrských sítí. Vede zde kanalizace a vodovod a i další sítě, ještě CETIN, kdy to bude vlastně uloženo v tom zemním tělese. V současné době byly tyto inženýrské sítě podvěšeny pod mostní konstrukcí,“ dodal Pagáč. 

Most nahradí kovovou lávku, kterou statik nechal letos na konci července uzavřít kvůli špatnému technickému stavu. Korozní průzkum prokázal degradaci nosných částí a pohyb po lávce nebyl bezpečný. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy