Cheb: Turnaj O štít města vyhrály Češky před Norkami a Egyptem (TV Západ)

Již 48. ročník tradičního turnaje v házené žen O štít města Chebu se letos uskutečnil ve dnech 1. až 3. listopadu. V úvodu turnaje proti sobě nastoupily celky B-tým Norska a bundesligového Neckarsulmu.

dezinfekce

Norky po úvodní vyrovnané pětiminutovce odskočily nejprve o tři a pak o pět bodů. Nad bojovně naladěným německým týmem si pak udržovaly odstup osmi až 10 bodů až do vítězného konce 32:21. 

Před druhým zápasem úvodního dne turnaje se uskutečnilo slavnostní zahájení turnaje za účasti zástupců města Chebu, starosty Jana Vrby a místopředseda místního házenkářského klubu HC Cheb Daniel Vysoký. 

Česká ženská reprezentace, jejíž forma se po dvojzápase ve Švédsku jevila jako velmi nadějná, vlétla na exotického soupeře z Egypta ve velkém stylu. Během pár minut 4:0 a trenér Egypta si urychleně vyžádal time-out. Poté se egypťanky lépe soustředily na obranu a v útoku se přes individuální bojovnost začaly prosazovat. Nicméně Češky vedené norským koučem Bentem Dahlem si od stavu 6:3 postupně zvyšovaly brankový odstup. Ten vyvrcholil konečným skóre 37:24. 

První den turnaje naznačil, jak jsou síly týmů dané, a až na překvapivé vítězství Egypta nad Neckarsulmem, se odehrál víceméně podle předpokladů. Na slavnostním vyhlášení tak mohli zástupci města Chebu a pořadatelů pogratulovat ke čtvrtému místu německým bundesligovým hráčkám, ke třetímu pak egypťankám. B-tým Norska obsadil druhou příčku a Češky si odvezly zasloužené prvenství ve 48. ročníku mezinárodního turnaje O štít města Chebu. Alespoň jako drobnou náplast za neúčast za právě zahajovaném Mistrovství Evropy, kam se bohužel nekvalifikovaly. 

Zápasy české reprezentace přenášela živě Česká televize a jsou tak k vidění v jejím archivu. Ostatní zápasy streamovala většinou soukromá TV.COM. Další informace, včetně fotogalerie najdete na stránkách chebské házené na adrese: www.hazena-hvezdacheb.cz.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy