Cheb: Turnaji vozíčkářů pomohli rozhodčí z Asociace (TV Západ)

Již 26. ročník turnaje ve stolním tenise vozíčkářů Cheb Open se odehrál ve sportovní hale 15. června. Před zahájením zápasů došlo jako obvykle k přivítání účastníků od zástupců partnerů turnaje.

dezinfekce

Za Karlovarský kraj přijel podpořit borce radní Jindřich Čermák, za město Cheb místostarosta Pavel Pagáč. Finančně akci podpořil také senátor Miroslav Plevný, který se z pracovních důvodů nemohl zúčastnit. 

„Město jako takové podporuje tuto akci dlouhodobě. V letošním roce přispělo opět osmdesáti tisíci korunami,“ uvedl místostarosta Chebu Pavel Pagáč. 

Na 12 stolech byli sportovci z řad vozíčkářů rozděleni do tří výkonnostních kategorií. V prestižní kategorii A se utkalo sedmnáct hráčů, v béčkové devatenáct a v kategorii C soutěžilo třináct stolních tenistů. Podobně jako v předchozích ročnících pomohli se sbíráním míčků studenti chebských středních škol. Nově se s výpomocí do akce zapojila také Asociace Českého stolního tenisu.

„Hlavní věc je zajištění rozhodčích a pořadatelů a rozlosování turnaje. Vidím tady i známé z Jiskry Aš, bratry Jánské, takže ti to vlastně organizují a za Karlovarsko tady dodali řadu rozhodčích u stolů, protože to bez toho nejde, zkrátka. Je pravda, že jsem poprvé a fakt mě to zaujalo. Zájem a aktivita těch lidí, kteří opravdu nesedí doma a zúčastní se a baví je to, jak jsem říkal já při zahájení, já to hraji 60 let a jako fakt mě to pořád baví a jsem rád, že jsem se mohl zúčastnit,“ popsal Ivan Klůj, předseda Asociace Českého stolního tenisu pro Karlovarský kraj.

Kromě českých a moravských účastníků letos přijelo hned 12 hráčů ze tří německých klubů a jeden ze Slovenska. 

Kategorii A vyhrál Jiří Žák z Moravia Brno. V kategorii B triumfoval André Czinkewitz z drážďanského klubu. Céčko opanoval Andreas Kreeyssig v z Bayreuthu. 

Za domácí zástupce v Áčku se nejlépe umístil Tomáš Harant na sedmé pozici, v béčku se prosadil na čtvrté místo Miloš Kalousek. V unikátně hrané čtyřhře zvítězila dvojice ve složení Vratislav Holík a Jiří Žák.

Každý z účastníků si odnesl nějakou, byť drobnou cenu, ale hlavní devizou celého turnaje je přátelská atmosféra. Borci si mohli nejen poměřit síly a šikovnost, ale také si posedět při grilování. Hala, ve které turnaj proběhl, by se měla v následujících letech dočkat dalších výraznějších investic. 

„Sportovní hala - v současné době se projektuje její rekonstrukce, především opláštění a zastřešení. Město bude žádat o dotaci. Doufáme, že uspějeme a předpokládáme realizaci v roce 2026,“ nastínil Pagáč. 

Do oprav by město mohlo vložit až 20 milionů korun. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy