Cheb: V křižovatce Kamenné s Americkým mostem nahradí dlažba asfalt (TV Západ)

Rekonstrukční práce v historickém centru Chebu budou pokračovat opravami jediného výjezdu z náměstí Krále Jiřího, tedy Kamenné ulice. V současné době se schvalují zadávací podmínky pro kompletní rekonstrukci komunikace, přilehlých chodníků, zpevněných ploch a dešťové kanalizace její spodní části.

dezinfekce

„Na příští rok máme jako jednu z větších investic naplánovanou rekonstrukci části Kamenné ulice. Je to dneska pro lidi možná nepochopitelný úsek od Amerického mostu po ulici Cechovní. Zde by mělo dojít hlavně k opravě kanalizace a následně dláždění, nový dlážděný povrch,“ uvedl místostarosta Chebu Pavel Pagáč. 

Viditelnou změnou bude výměna asfaltového povrchu křižovatky s ulicemi Křížovnická, Havlíčkova a Smetanova za kamennou dlažbu. Stane se tak podle požadavku památkářů. Provoz v Kamenné ulici bude omezený, ale průjezd bude zajištěn.

„To omezení se budeme snažit mít co nejmenší. Podmínka pro zhotovitele bude zachovat minimální průjezd i pro pořádání akcí, které na to budou navazovat v rámci města a měl by tam fungovat kyvadlový provoz pro dopravu,“ potvrdil Pagáč. 

U nábřežní zdi Amerického mostu také nově vznikne podzemní retenční nádrž na dešťovou vodu. Rekonstrukční práce za zhruba dvě desítky milionů korun by měly být ukončeny v polovině roku 2026.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy