Cheb: Vykrádal mincovníky, způsobil celkovou škodu zhruba 200 tisíc korun

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání pětačtyřicetiletého muže z Chebu, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci.

dezinfekce

Obviněný muž měl v pondělí 3. června letošního roku přijít v nočních hodinách k jednomu z domů v Chebu a pomocí přinesených štípacích kleští demontovat a následně odcizit bezpečnostní kameru, která byla ukotvena na stožáru veřejného osvětlení. O šest dní později měl vniknout v jiném domě do tzv. „kočárkárny“ a z té nakonec odcizit elektrokolo.

Ve svém počínání měl muž pokračovat v září. Nejdříve měl vstoupit do prádelny v Chebu a násilím poničit uzamčené mincovníky k pračkám, ze kterých měl odcizit finanční hotovost. Toto jednání měl v samoobslužné prádelně v Chebu poté ještě dvakrát opakovat. Vždy poničil mincovník a odcizil z něho peníze.

Kromě toho měl ještě překonat oplocení jednoho z objektů v Chebu a následně ze zdi vytrhnout čtyři bezpečnostní kamery. Tím poškodil zdivo a omítku. Poté vnikl do objektu, ze kterého odcizil téměř vše, co mu přišlo pod ruku, konkrétně vzal prodlužovací kabely, různé pracovní nářadí či svazek klíčů.

Tímto svým jednáním způsobil celkovou škodu zhruba 200 tisíc korun.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy