Chebsko: Muž byl v pořádku vypátrán ve vysoké trávě

Pátrací akce s dobrým koncem se v úterý 31. května letošního roku uskutečnila na Chebsku. Krátce před 13:30 hodin bylo na Integrované operační středisko Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje jednasedmdesátiletou cizinkou oznámeno, že její dvaaosmdesátiletý manžel odešel v Lubech v ranních hodinách na procházku a dosud se nevrátil. Muž navíc u sebe neměl mobilní telefon.

dezinfekce

Policisté z několika obvodních oddělení začali okamžitě po cizinci pátrat, a to zejména v místech, která muž navštěvuje. Kromě toho bylo policisty provedeno šetření v restauračních zařízeních, nemocničních zařízeních, parcích a na řadě dalších míst v okolí Lubů.

Následně bylo policisty zjištěno, že se pohřešovaný muž měl pohybovat poblíž rodinného domu v Horních Lubech. Policejní psovod se služebním psem Dagem začal propátrávat polní cesty v okolí, následně byl kolem 15:30 hodin ve vysoké trávě policejním psem vypátrán pohřešovaný cizinec, který seděl na okraji příkopu.

Nalezený cizinec s policisty komunikoval, cítil se v dobrém zdravotním stavu a nepožadoval ošetření. Poté byl policisty převezen do svého bydliště v Lubech, kde se shledal se svou manželkou. Dvojice cizinců policistům poděkovala a zároveň slíbila, že na každou procházku budou s sebou nosit mobilní telefon.

Do pátrání se úspěšným koncem se zapojila zhruba dvacítka policistů.

nprap. Jakub Kopřiva


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy