Chebsko: Povedený syn. Kradl v domě svých rodičů

V domě svých rodičů na Chebsku měl krást v polovině května devětadvacetiletý muž. Ten měl nejdříve z volně doložené peněženky odcizit finanční prostředky. O několik dní později měl otevřít uzamčenou pracovnu a následně ze zásuvky u pracovního stolu měl opět odcizit finanční hotovost. Svým jednáním měl způsobit škodu téměř 24 tisíc korun.

dezinfekce

Už v březnu roku 2018 se měl krádeže dopustit nyní devětadvacetiletý muž z Chebu. Ten měl přijít do prodejny potravin ve Františkových Lázních, kde se měl dostat za obslužný pult a odcizit volně položené desky. V těch se mělo nacházet téměř 260 výherních losů různých hodnot. Svým jednáním měl způsobit škodu téměř 24 tisíc korun. Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání a muže obvinili ze spáchání přečinu krádeže. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, neboť se krádeže dopustil opakovaně

Dále na konci dubna letošního roku se měl krádeže dopustit také jednačtyřicetiletý muž. Ten měl přijet osobním automobilem do jedné menší obce na Chebsku. Tam měl zaparkovat před místním hostincem a vydat se k opuštěnému bývalému vojenskému objektu. K němu se měl dostat dírou v plotě a následně měl vyšplhat do okna a z objektu odcizit kovové nůžky na plech, montážní páku či vojenské maskované oblečení. Tímto svým jednáním měl způsobit škodu několik set korun.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání těchto dvou mužů, které obvinili ze spáchání zločinu krádeže. Jednačtyřicetiletý muž byl navíc obviněn ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, jelikož má až do října roku 2021 zákaz řízení všech motorových vozidel. V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se takového činu dopustili za stavu ohrožení státu nebo za válečného stavu, za živelné pohromy nebo jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí, veřejný pořádek nebo majetek.

Další případ krádeže se odehrál v pátek 19. června letošního roku, kdy měl třiapadesátiletý muž přijít v odpoledních hodinách do obchodního domu v Sokolově. Tam se měl chvíli procházet mezi regály a následně si do přineseného batohu vložit dva set top boxy. Poté měl projít bez zaplacení kolem pokladen, ale po několika metrech byl zadržen pracovníkem ostrahy, který přivolal policejní hlídku. Policisté z obvodního oddělení třiapadesátiletému muži sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže a v případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, neboť se krádeže dopustil opakovaně.


nprap. Jakub Kopřiva




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy