Chebský spisovatel Václav Fikar vydal novou knihu

Tentokrát o rodičovských patáliích jednoho nevšedního rockera

dezinfekce

Sex, dítě, rock ´n´ roll… Takové je motto nové knihy chebského spisovatele Václava Fikara, nazvané „Když už jsem ji zbouchnul aneb Sexem k životní roli hustýho rodiče,“ která vyšla čtyři roky od jeho dosud poslední „Sezóny chlupatých ploutví.“ Kniha se od jeho minulých liší jak obsahem, tak formou.

„Tentokrát svoji knihu necílím na rybářskou obec. Navíc jsem ji napsal hovorovou nespisovnou češtinou, protože příběhy vypráví fiktivní rocker Edgan Bran. Proto říkám, že je psaná rockerštinou,“ říká autor s tím, že knihu původně rozepsal tradičně, tedy spisovně.

„Narazil jsem však na potíž. Když hlavní hrdina, rocker, v některých odstavcích mluvil spisovně, skoro až uhlazeně, vše znělo nedůvěryhodně, vyumělkovaně či směšně. A tak jsem zvolil cestu nespisovného jazyka a knihu přepracoval," vysvětluje Václav Fikar.   

Na své šesté knize pracoval chebský autor s přestávkami dva a půl roku, aby stejně jako v předchozích případech předstoupil před čtenáře s humoristickými povídkami, tentokrát o rodičovských patáliích jednoho nevšedního rockera.

Kniha, kterou ilustroval Martin Stehlík a na níž přicházejí od čtenářů vesměs vynikající ohlasy, je unikátní také tím, že do pěti výtisků celého tištěného nákladu byl vložen kupón k osobnímu setkání s autorem.

Pro úplnost uvádíme, že novou knihu Václava Fikara neseženete v běžných knihkupectvích. K dostání je pouze na objednání přímo u nakladatele na emailové adrese nakladatelství nakladatelstvi@egralibri.cz nebo v e-shopu rockového Radia Beat.


Zdroj: město Cheb


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy