Chodov: Knihovna uspěla v soutěži Stavba roku

Městská knihovna v Chodově dosáhla významného úspěchu, když v prestižní soutěži Stavba Karlovarského kraje obsadila druhé místo a získala od odborníků čestné uznání. Těsně se tak umístila za vítězným projektem Císařských lázní.

dezinfekce

Knihovna, která vznikla rozsáhlou přestavbou vyhořelé knedlíkárny, se v krátké době od svého otevření stala centrem vzdělávání i společenské ho života města. Starosta Chodova Patrik Pizinger vyjádřil svou radost z úspěchu knihovny a poděkoval všem, kteří ji podpořili. „Jsem velmi rád, že naše knihovna uspěla a získala toto ocenění. Děkuji všem občanům za jejich hlasy a podporu. Že je knihovna ve městě nej, to víme a jsem moc rád, že to vidí i jinde,“ uvedl starosta s tím, že tento úspěch je důkazem, že investice do kulturních institucí mají pozitivní dopad na rozvoj města.

Projekt regenerace území brownfieldu – Stavební úpravy bývalého objektu knedlíkárny na městskou knihovnu v Chodově – byl realizován za přispění prostředků státního rozpočtu ČR z programu Ministerstva pro místní rozvoj ve výši 50 % způsobilých nákladů.

Zdroj: Město Chodov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy