Chodov: knihovna získala ocenění za jedinečné služby

Městská knihovna v Chodově získala titul Knihovna roku 2024 v kategorii Významný počin v oblasti poskytování veřejných knihovnických a informačních služeb. Ocenění si včera převzala v pražském Klementinu ředitelka knihovny Hana Nemčičová, a to z rukou ministra kultury Martina Baxy.

dezinfekce

Ocenění je výsledkem dlouhodobého úsilí celého týmu knihovny o poskytování špičkových služeb a vytvoření příjemného prostředí pro čtenáře. Porotci soutěže poukázali především na to, že knihovna dokázala úspěšně realizovat odvážný a inovativní koncept samoobslužné komunitní knihovny s atraktivním programem, moderními technologiemi, sociální kavárnou a zahradou.

„Jsme samozřejmě rádi, poděkování a ocenění patří celému týmu naší knihovny. Toto uznání je pro nás velkou motivací pokračovat v tom, co děláme,“ uvedla k čerstvému titulu ředitelka Hana Nemčičová.

Radost neskrýval ani starosta Chodova Patrik Pizinger, který ředitelku do Prahy na slavnostní předávání doprovodil.  „Za tímto úspěchem stojí právě Hanka s celým týmem knihovny. A za tím, že k tomu mají skvělé prostředí, zase stojí tým mladých architektů z ateliéru Kopecký,“ poznamenal starosta.

Nová chodovská knihovna, která vznikla rozsáhlou přestavbou vyhořelé knedlíkárny, se v krátké době od svého otevření stala centrem vzdělávání i společenského života města a právě nyní v  říjnu slaví první rok v nových prostorách.

Zmíněný titul ale není jediný, kterým se knihovna může pochlubit. Letos totiž také dosáhla významného úspěchu v podobě druhého místa v prestižní soutěži Stavba Karlovarského kraje, kam ji poslalo hlasování veřejnosti a zároveň ji bylo uděleno čestné uznání odborníků.   

Zdroj: Město Chodov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy