Chodov: Město ocenilo nejlepší sportovce

Nejlepší sportovce za roky 2020 – 21 ocenil ve čtvrtek navečer Chodov. Tradiční anketu uspořádal po déle než rok trvající covidové přestávce. Předávání pohárů sedmadvacátého ročníku akce Sportovec roku se opět konalo v Kulturním a společenském středisku, oproti předchozím slavnostním večerům se však ceremoniál nesl v komorním duchu.

dezinfekce

Důvodem byla nedávná pandemie, která na řadu měsíců zastavila prakticky veškeré sportovní dění, což se odrazilo na počtu nominací.

Ocenění předával starosta města Patrik Pizinger, místostarosta Luděk Soukup a předseda výboru pro volný čas Marcel Vlasák.

V kategorii mládež jednotlivci získala ocenění tenistka Tereza Krejčová – členka TK Slavia Plzeň. V roce 2020 byla posledním rokem mladší žákyně, v roce 2021 byla již starší žákyně. V posledních dvou letech je v Karlovarském kraji na 1. místě a v celorepublikovém žebříčku je na 4. místě.

Ve stejné kategorii slavil úspěch také Jan Kolář - kickboxer – člen Samurai Fight clubu. Jan v roce 2021 získal nejvyšší úspěchy. Nezastavila ho ani různá omezení v sezóně, která nebyla jednoduchá. Získal mimo jiné 11 zlatých medailí, 5 stříbrných a 4 bronzové, dosáhl nevyššího úspěchu a stal se mistrem světa v kickboxu.

Kategorii dospělí jednotlivci ovládl Michal Jindra – sportovní karatista – člen Champions teamu. Michal Jindra je veteránských reprezentantem ČR a členem elitního veteránského teamu, který je již roky na Evropském a světovém poli daleko, daleko před ostatními zeměmi.

V kategorie mládež kolektivy si ocenění odnesla dvojice kadetek a juniorek BVC Chodov Radka a Lenka Veselá. Radka a Lenka v dané sezóně reprezentovaly BVC Chodov v plážovém volejbale. V obou kategoriích se zúčastnily většiny kol Českého poháru, kde se umisťovaly v první pětce. Vrcholem pro tento pár bylo MCŘ U18, kde získaly stříbrné medaile. Turnaj se konal v Chodově a zúčastnilo se ho 16 výsledkově nejlepších týmů z celé ČR.

Osobností chodovského sportu se tentokrát stal Václav Zuzák. Václav Zuzák mimo jiné vedl s asistenty Jaroslavem Říhou a Stanislavem Valdmanem chlapecké basketbalové družstvo ročníku 1979/1980. Kolektiv pod jeho vedením prošel všemi věkovými kategoriemi od minižáků až po dospělé a získal řadu sportovních úspěchů. Trenérsky působil také v družstvu BK Sokolov, kde se mu podařilo trenérsky dovést tým přes baráž do nejvyšší ligové soutěže v sezóně 1994/1995. Václav Zuzák vedl řadu skvělých hráčů, kteří se později dokázali prosadit také v kategorii dospělých.

Zdroj: Město Chodov




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy