Chodov: Nepotřebné věci dostanou druhou šanci

Vrátit do služby starší nepotřebné věci a přístroje, které už původní majitelé nechtějí, plánuje Chodov. Pomoci k tomu má takzvané re-use centrum, tedy místo, kde mohou lidé bezplatně odevzdat funkční věci, jež by jinak vyhodili.

dezinfekce

Re-use centrum by mělo zázemí ve sběrném dvoře v areálu Chodovských technických služeb. K dispozici by byl pracovník, jenž dovezené věci převezme, zkontroluje a následně dle potřeby opraví. Elektrospotřebiče by pak musely projít revizí. Seznam předmětů k převzetí má být k nahlédnutí na webových stránkách centra.

„Jedná se o moderní součást cirkulární ekonomiky, ve větších městech se centra stávají  standartní záležitostí,“ uvedl starosta Chodova Patrik Pizinger.

Plán na zřízení centra je podle něj součástí nové koncepce odpadového hospodářství, kde město mimo jiné usiluje o snížení produkce odpadů.

Chodov by chtěl ještě v letošním roce připravit projektovou dokumentaci, která upřesní celkové náklady. Příští rok by pak požádal o dotaci a v případě úspěchu by záměr rovnou uskutečnil.

Zdroj: Město Chodov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 06.08.2022 10:30




0 +
 

Hlavní zprávy