Chodov: Strážníci odchytili v Tyršově ulici hroznýše královského

Zhruba metrového hroznýše královského se podařilo v minulých dnech odchytit chodovským strážníkům přímo v ulicích města. Na „lov“ exotického hada do Tyršovy ulice se vydali po oznámení jednoho z obyvatel, který telefonicky na služebnu oznámil, že v ulici se plazí pro něj neznámý druh hada.

dezinfekce

„Zaslal nám také jeho fotografii, podle které jsme zjistili, že by se mohlo  jednat o hroznýše královského,“ uvedl velitel chodovské městské policie Antonín Kortus.

Poté nastala blesková akce. „Strážníci si s sebou vzali odchytové pomůcky, které ve většině případů používáme pro odchyt psů a látkový pytel, do kterého hada rychle odchytili,“ popsal zásah velitel.

Podle něj se po hadovi zatím nesháněl žádný chovatel a ani někdo jiný. „Plaz tak nakonec skončil v karlovarské firmě AKVAZOO BRANDTL. Ještě včera se stále nikdo neozval. A hadovi se tam prý asi líbí, začal se jim tam svlékat z kůže,“ uzavřel Antonín Kortus.

Odchyt hroznýše si tak chodští strážníci zařadili na svůj seznam netradičních akcí, kde už mimo jiné mají záchranu labutě či odchyt splašené kozy v průmyslové hale.

Zdroj: Město Chodov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy