Chodov: Začala stavba nové nádražní budovy

Novou odbavovací halu pro cestující bude mít chodovské vlakové nádraží. Její stavba začala 3. listopadu a dokončena má být na podzim příštího roku.

dezinfekce

Investorem je Správa železnic, která za budovu zaplatí přibližně 34 milionu korun. Naopak v režii Chodova bude propojení nádraží chodníkem a úprava tamního prostranství. „Ve spolupráci se Správou železnic zároveň plánujeme dokončení podchodu do Hrnčířské ulice,“ uvedl při zahájení stavby starosta Chodova Patrik Pizinger s tím, že věří v bezproblémový průběh stavby.

„Aš (také tam začala stavba nové budovy) a Chodov se tak zařadí po bok horního nádraží v krajské metropoli, kde již cestující využívají nejen moderní nástupiště, ale i zcela novou odbavovací halu,“ poznamenal generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda.   

Podle investora dojde díky nové výpravní budově k výraznému zvýšení bezpečnosti a úrovně kultury cestování. Tu mimo jiné zajistí bezbariérový přístup do budovy a nové WC pro imobilní osoby.

Nový přednádražní prostor má nabídnout také parkoviště pro 28 vozidel, stání pro motocykly, stojany a boxy na kola. Starou budovu čeká demolice, uvolněný prostor pak poslouží jako točna autobusům.

Zdroj: Město Chodov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy