I Kulturní a společenské středisko Chodov chce být chráněné

Každý z nás se sem tam rád zajde odreagovat od starostí všedních dní, divadelní představení, ples, hudební vystoupení nebo maškarní karneval jsou k tomu jako stvořené. Je jedno, zda žijeme ve velkém nebo menším městě, či na vesnici, kulturní vyžití je důležité tak jako tak. Své o tom ví i v Chodově. Kulturní život se tam odehrává v Kulturním a společenském středisku Chodov.

dezinfekce

Město Chodov se pyšní dlouhou historií

Chodov leží mezi Karlovými Vary a Sokolovem, ze severu, jihu a západu ho chrání Krušné hory a Slavkovský les, město je známé zejména produkcí růžového porcelánu. První zmínka o něm pochází z listiny knížete Jindřicha Břetislava z let 1195-1197, kterou kníže vzal v ochranu všechny statky cisterciáckého kláštera ve Waldsassenu, kterému v té době Chodov patřil.

Postupně se stal majetkem několika regionálních šlechtických rodů, nejstarší stavební památky se zachovaly z doby, kdy patřil rodu Plankenheimů. Budova plankenheimského rodového sídla dokonce postupem času stala součástí areálu chodovské porcelánky a zcela zmizela pod novodobými dostavbami. V 19. století se pak ze zemědělské vesnice stalo průmyslové město.

Jak to je ve městě s kulturou?

V dnešní době je centrem dění Kulturní a společenské středisko Chodov, které je známé i pod zkratkou KASS. Nachází se na Náměstí ČSM 1022, kde se nachází jak KASS, tak Kino Malá scéna a restaurace Srdcovka KASS.

Kulturní a společenské středisko Chodov pořádá v průběhu roku celou řadu akcí, které mají za cíl pobavit a odreagovat se, mezi nimi různé plesy, maškarní karnevaly, společenské večery, hudební pořady, divadelní a filmová představení, řečnické estrády apod. Nabídka je skutečně široká, na své si tak přijde každý. KASS zajišťuje i činnost Galerie u Vavřince, kde se odehrávají jak výstavy, tak semináře a další vzdělávací akce.

Když v centru nikdo není, pak je třeba prostory chránit, skvělým pomocníkem se staly rolovací mříže typu Aria od českého výrobce Univers s rozměry 531-585 cm x 400 cm. Takové mříže nabízí kombinaci bezpečí a elegance. Vyrábí se na míru dle potřeb zákazníka, jsou funkční a stylové. Kombinují v sobě kvalitní konstrukci dle zvoleného materiálu s pokročilými bezpečnostními prvky, jsou klíčové k zabezpečení bezpečnosti a funkcionalitu vstupu. Hana Horáková z Univers k domu dodává, že kromě samotných mříží došlo i k instalaci centrálních motorů a spínačů na omítku.

Zdroj fotografie: Archiv Univers Tech s.r.o.

Autor: Mediální skupina Region24 Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy