Jak ušetřit čas i finance při sprchování?

Znáte ten pocit, kdy si po stresujícím dni dopřáváte dlouhou uvolňující sprchu? Ráj na zemi. Jenže pak vás napadne, kolik vody jste spotřebovali a že to nejspíš nebylo úplně ekologické. Technologie společnosti GROHE a Hansgrohe tento problém elegantně řeší, a navíc vám ušetří i čas!

dezinfekce

Když se řekne šetřit, většinu lidí napadne omezování a nedostatečný komfort. Tak to ale není. Ba naopak, s různými technologiemi je sprchování ještě pohodlnější – ale přesto úsporné. Pojďme se na ně tedy podívat!

EcoJoy

S inovativní technologií EcoJoy, jejímž výrobcem je GROHE, můžete snížit spotřebu vody až o 50 %. Na síle proudu rozdíl nepoznáte, a přitom ušetříte tisíce korun ročně. Touto funkcí disponují termostatické sprchové baterie, které vodu účinně směšují, takže během zlomku vteřiny dosáhnete požadované teploty. Bonusem je, že si nastavenou teplotu pamatují, takže už nikdy nebudete muset zbytečně čekat. Teplota se nezmění, ani když pouští kohoutek v domácnosti někdo jiný. Tímto způsobem vodu, a tudíž i finance ušetříte zásadně, jelikož během doby regulování teploty, proteče této zázračné tekutiny neuvěřitelné množství.

Stejně tak snižují spotřebu vody sanitární systémy, které se po oddálení rukou od snímače (např. během nanášení mýdla nebo po nastaveném intervalu) automaticky vypnou. Pokud byste chtěli této funkce využít i u vašeho umyvadla, GROHE nabízí speciální baterie pracující na stejném principu.

EcoJoy naleznete také u vybraných modelů sprch GROHE. Spotřebu vody snižují až o úctyhodných 40 %.

TurboStat

S funkcí EcoJoy u termostatických sprchových baterií úzce souvisí technologie TurboStat. Právě díky ní se voda smíchává tak rychle, přesněji během 0,3 sekundy. Všechny termostatické baterie GROHE, vybavené systémem Turbostat dosáhly v několika nezávislých testech nejvyššího ohodnocení.

Image title

SpeedClean

Pokud máte doma tvrdou vodu, jistě víte, jak je těžké neustále odstraňovat vodní kámen. To se ale může stát minulostí. Pokud kupujete sprchovou baterii s ruční sprchou, zaměřte se na technologii SpeedClean. Díky ní bude vypadat ruční sprcha stále jako nová a usnadní vám její údržbu. Trysky jsou vyrobeny ze speciálního silikonu, ze kterého stačí vodní kámen setřít prstem.

Stejnou funkci najdete pod názvem QuickClean také u značky Hansgrohe. Je součástí umyvadlových, vanových i bidetových baterií či ručních a horních sprch.

EcoSmart

Technologie EcoSmart sníží vaši spotřebu vody až o 60 %. Ptáte se, jak je to možné? Výrobce Hansgrohe spolu propojil omezovač průtoku, speciální trysky a příměsi vzduchu. Vytvořil tak hotový ekologický zázrak. Bonusem je kroužek, který reguluje průtok vody, nezávisle na měnícím se tlaku. Pokud je tlak vysoký, kroužek se zmenší a naopak. Například ruční sprcha Crometta 85, obdařená touto technologií, spotřebovává pouze 6 litrů vody za minutu.

Ušetřete svůj čas i finance díky inovativním technologiím sprchových baterií a sprch. Zbyde vám více času na koníčky nebo na rodinu.

Autor: SANITINO s.r.o. Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy