Karlovarsko: Bez vědomí uzavírala úvěrové smlouvy

Karlovarští kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality zahájili trestní stíhání dvaatřicetileté ženy z Karlovarska, kterou obvinili ze spáchání přečinů úvěrového podvodu a poškození cizích práv.

dezinfekce

Obviněná žena měla v listopadu roku 2020 v jednom z ubytovacích zařízeních v Karlových Varech své známé vypůjčit mobilní telefon. Ta si do něj měla vyfotit občanský průkaz a cestovní pas pro svou potřebu, ovšem po využití tyto osobní doklady ze zapůjčeného telefonu nevymazala. A toho měla obviněná dvaatřicetiletá žena následně zneužít. Z pořízených fotografií získala osobní údaje své známé. Na ty poté založila nejméně jedenáct běžných a spořících účtů u různých bankovních společností na jméno poškozené ženy. Poté měla účty používat pro svou vlastní potřebu. 

Ve druhé polovině prosince loňského roku měl k obviněné ženě domů dorazit její známý, který se přišel zeptat, zda nepotřebuje něco koupit, přičemž si měl svou bundu s peněženkou odložit do jedné z místností. Při této příležitosti se měla žena dostat k dokladům muže a opět z nich získat osobní údaje. Následně měla přes internet založit na jméno svého známého běžný i spořící účet. Na Štědrý den loňského roku měla pod identitou muže na založené účty uzavřít úvěrovou smlouvu. V dalších dnech tak měla jednat znovu a na jméno muže uzavřít ještě několik dalších úvěrů u různých bankovních společností. Finanční prostředky měla žena vždy použít pro svou potřeb.

Na konci prosince loňského roku se měla žena pokusit uzavřít další úvěrovou smlouvu na poškozeného muže. Ze strany poskytovatele ale byla žádost zamítnuta pro podezření, že předložený bankovní výpis je falzifikát. 

Svým jednáním měla způsobit celkovou škodu přibližně 116 tisíc korun. 

V případě prokázání viny hrozí dvaatřicetileté ženě trest odnětí svobody až na pět let, neboť svým jednáním způsobila větší škodu. 

nprap. Jan Bílek


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy