Karlovarsko: Žena přišla o téměř 70 tisíc korun

Na začátku července letošního roku měl neznámý muž kontaktovat na chatovací aplikaci sedmačtyřicetiletou ženu z Karlovarska. Té se měl představit, jako lékař z Anglie. Nejprve si spolu měli psát o běžných věcech, poté měl ženě vyznat lásku.

dezinfekce

Jako důkaz toho, že jí miluje, měl odeslat balík z Londýna. Poškozené ženě měl následně přijít email, ve kterém si přepravní společnost vyžádala zaplacení za přepravu balíku z Anglie do České republiky, kdy žena částku několik desítek tisíc uhradila na cizí bankovní účet. Stejnou přepravní společností byla žena znovu požádána o uhrazení další finanční hotovosti spojené s přepravou, kterou také uhradila. Poté se měl ženě ozvat ne jedné z chatovacích aplikací muž, který jí předal telefonní číslo na kurýra, který jí bude balíček doručovat. Z uvedeného telefonního čísla jí na další chatovací aplikaci přišla zpráva, ve které jí kurýr vyzval k zaplacení finanční hotovosti. Žena finanční hotovost opět uhradila, kurýr jí ale balíček nedoručil. 

Neznámý pachatel ženě způsobil škodu přibližně 70 tisíc korun. 

Policisté z obvodního oddělení Toužim ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvodu. V případě prokázání viny neznámému pachateli tak hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. 

nprap. Jan Bílek

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy