Karlovarský kraj: Celníci zajistili 300 litrů alkoholu bez dokladů

Příslušníci celní správy provádějí v rámci svých kompetencí mimo jiné kontroly zaměřené na ochranu vnitřního trhu a spotřebitele. Karlovarští celníci nejsou výjimkou a kontrolují skladování a prodej zboží nejen na tržnicích, ale i v kamenných provozovnách a prodejnách.

dezinfekce

Nejčastěji se při kontrolách setkávají s prodejem výrobků porušujících práva duševního vlastnictví, prodejem neznačených či nesprávně značených cigaret, nebo prodejem alkoholu bez dokladů. 

Tentokrát příslušníci oddělení dohledu nad subjekty Celního úřadu pro Karlovarský kraj zaměřili svou pozornost právě na prodej lihovin. Kontrolovali nejen správné značení alkoholu kontrolními páskami, ale také to, zda prodejci mají k těmto vybraným výrobkům doklady prokazující jejich zdanění. 

Od ledna do dubna letošního roku provedli s tímto zaměřením 19 kontrol, z toho 10 pozitivních, při nichž zajistili v prodejnách karlovarského regionu bezmála 500 lahví (téměř 300 litrů) alkoholu. Kontrolované osoby nepředložily k zajištěným lihovinám doklady prokazující jejich zdanění v souladu s ustanovením zákona o spotřebních daních.

Únik na spotřební dani byl předběžně vyčíslen na více než 33 tisíc korun. 

Případy budou předány k doměření spotřební daně a dalšímu šetření na právní oddělení Celního úřadu pro Karlovarský kraj.

Zdroj: Celní správa


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy